Silly: Kvar med brorsan

Då är det klart att bröderna Hansson fortsätter att spela ihop, efter succésäsongen i Umeå BSKT värvades duon till BC Luleå och så blir det även 24/25.

– Det känns rätt att stanna. Det är många bra spelare som skrivit på och jag får spela med Gustav (Hansson, storebror) vilket jag gjort de senaste åren. Jag ser fram emot att sätta igång med en ny säsong, säger BC Luleå-guarden Daniel Hansson.

– ”Danne” är både en duktig skytt och försvarsspelare som betyder mycket för BC Luleå. Hans signatur gör också att vi fortsätter att jobba vidare med en stark svensk stomme. Det är väldigt viktigt för att vi ska kunna nå så långt som möjligt, säger BC Luleås klubbchef Per Sandström.

x x x x x

Södertälje BBK:s veteran och lagkapten Martin Pahlmblad ställer basketdojorna på hyllan efter en minst sagt stark spelarkarriär – så det är bara för klubben att hissa hans tröja i taket i Täljehallen.

x x x x x

Högsbos herrar är nykomlingar i SBL och efter en rad förlängda kontrakt ur truppen från Superettan har klubben nu kontrakterat den första nya importspelaren. Klar för Högsbo är amerikanske powerforwarden Dontay Bassett, 26 år och 206 centimeter.

Erfarenheten av spel i Europa tycks bestå av 15 matcher säsongen 22/23 med Opava i Tjeckien, inkluderat spel i CL-kval och Europe Cup. på 26 min/match snittade Basset 16 poäng + 7 returer.

Kontraktet med Opava bröts dock just före julen 2022 på grund av spelarens knäproblem. Dontay Bassett ska nu vara redo för spel igen och skriver på Instagram: ”Ser fram emot att komma till jobbet!”

x x x x x

Snackar vi centrar i SBL Herr så är det namn som alltid kommer upp Dartaye Ruffin – och nu är det bekräftat att han som lagkapten spelar vidare i Nässjö.

– Det finns så många superlativ som man kan berätta om Dartaye. Han är vår kapten som alltid leder laget och föregår med det bästa av exempel oavsett om det är match eller träning. Han har under så många år varit och är en av de främsta i ligan på centerpositionen, säger coach Vicente Beleña.

x x x x x

Östersund Basket i SBL Dam meddelar att tredje klara spelaren för 24/25 är egna produkten Liv Nord.

– Liv med rötterna i Östersund har senaste åren gått från ungdomsspelare till en mer etablerad damligaspelare med potential att ta större kliv och roll inför kommande säsong. Livs inställning kommer bidra till hennes utveckling och det ska bli kul att hjälpa henne att uppnå hennes mål, säger coach Mady Mahdy.

x x x x x

IK Eos i Lund behåller allroundspelaren Ester Olsson som senaste säsongen snittade 10 poäng och 4 returer. På Instagram skriver klubben: ”Ester spelade flest minuter och gjorde flest poäng av våra svenska spelare sett över hela säsongen – mot slutet av säsongen var Ester en otroligt viktig del i Eos spel både offensivt och defensivt”.

x x x x x

När det gäller de färska svenska mästarinnorna i 3×3 som avgjordes under SM-veckan i Västerås är kommande säsongs klubbadresser inte riktigt klara. I streetbasket är lagnamnet Guns n’ Buckets – som försvarade guldet från torget i Umeå förra året; Sofie Ljungcrantz, Norrköping Dolphins, Emelie Ånäs, Sjuhärad, Amanda Tivenius, Alvik, och Estelle Centerstam, tidigare i Mark.

I årets SM 3×3 för herrar vann Stockholms-baserade Men In Black med kvartetten Filip Bogdanovic, Djurgården, Mak Bajic, Huddinge, Simon Fransis, Wolfenbuettel och Uros Cigoja, Södertälje BBK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.