Silly: Byter till konkurrenten

Lördagens största silly-nyhet är förstås att BC Luleås lagkapten Denzel George byter till konkurrenten Jämtland Basket.

– Jag har haft sju fantastiska år i Luleå men det kändes som det var dags att prova något nytt och när Jämtland hörde av sig så gick det ganska fort. Det är alltid lite speciellt att spela i Östersunds Sporthall och jag ser fram emot att få spela inför Jämtlands-fansen, säger Denzel George i ett pressmeddelande.

– Man glömmer att Denzel bara är 23 år – det känns som han har varit med längre – och vi ser dels en färdig spelare som kommer att få en viktig roll hos oss i höst men vi ser även stor utvecklingspotential, säger Jämtlands nya head coach Andris Kehris.

x x x x x

En mindre nyhet är att Ludvig Johansson har förlängt sitt kontrakt med Borås Basket.

x x x x x

Intressant nyhet från SBL Dam är att Södertälje BBK, det regerande mästarlaget som ska bygga om och föryngra på grund av försämrad ekonomi, har värvat en andra ny importspelare.

Det handlar om den 24-åriga tyska forwarden Emma Eichmeyer, som närmast kommer från spel i engelska ligan med Sheffield Hatters.

– Emma, trots sin unga ålder, har redan erfarenhet av bra europeiska ligor som den tyska och engelska. Hon är en bra försvarare som kan spela försvar på flertalet positioner och är ett hot i anfall både ute på golvet och i färgen men en naturlig instinkt för offensiva returer. Från dag ett har magkänslan varit väldigt bra, hon har visat att hennes prioritet har varit att spela för oss, hon är hungrig att jobba hårt och växa som basketspelare och hjälpa oss uppnå våra mål, säger SBBK:s nya head coach Gerard Cunilleras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.