Blågul torsk i åttondelen

Sveriges U20-damer spelar i A-divisionen under pågående Europa-Mästerskap som avgörs i Vilnius och Klaipeda, Litauen.

Gruppspelet har gett två vinster, detta med 58-57 mot Portugal och 59-51 mot Montenegro. Därtill en brakförlust, 43-100, mot suveräna Spanien – som har hela +172 i målskillnad på tre matcher. Detta med ett lag där speltiden delats på 13-19 minuter för samtliga tolv. Poängen delas systerligt, alla har mellan 3-10 poäng i snitt.

I den svenska coachstaben finns Caroline Muzito-Bagenda från Umeå, till vardags numera coach för Visbys ligadamer. Övriga coacher är Jesper Sundberg, Selma Delibasic, samt Pontus Frivold.

Blågula truppen innehåller bra spelare och tisdagens startfemma mot Montenegro bestod av Tilda Trygger, Diana Collins, Tiffany Barbosa, Edessa Noyan, samt Emilia Englund.
Därtill: Saga Eklöv, Lena Enander, Kenaya Klintman, Hilma Gross, Olivia Harm,  Sara Basaran och Filippa Tilliander.

Under onsdagen är det dags för åttondelsfinal och där ställs Sverige (grupptvåa) mot Slovenien (grupptrea). Uppkast kl. 12:00.

Om Sverige klarar åttondelen väntar kvartsfinal mot vinnaren Tyskland/Finland (ett möte där tyskorna är stora favoriter).

Uppdatering onsdag: Tyvärr blev det svensk torsk i åttondelen, blågult öppnade bra med 21-13 i första perioden – men tappade och de slutliga siffrorna mot Slovenien skrevs 54-62.

Förlusten innebär att Sverige får kämpa vidare i placeringsspelet om positionerna 9-16. Målet är att hålla sig kvar i A-divisionen. Närmast väntar match mot grannen Finland på fredag.

En kommentar

  1. Bea

    Om man ser hur de spelar går ju allt ut på att en spelare kör sitt eget race. Laget och coachen måste ju ändra taktik. På Fredag har vi Finlad och deras coach är erfaren så det blir en lätt match för Finland om inte Sveriges coacher och spelare ändrar taktik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.