Silly: Kontraktet klart

Guarden Patricia Elias blev klubblös när A3 Basket Umeå lades ned sommaren 2022. På senhösten kom hon då till brittiska klubben Caledonia Gladiators och spelade där fram till semifinal då säsongen tog slut i maj 2023.

Den här försäsongen har Elias tränat med med moderklubben Södertälje BBK och nu är det klart med ett kontrakt för återkomst till den svenska ligan med jakt på ett SM-guld.

”Patricia är en spelare som är uppväxt i klubben och känner till klubben väl. Hon är alltid i bra position och involverad i det kollektiva arbetet. Vi är väldigt nöjda med att kunna räkna med henne!”, säger Södertäljes nye coach Bernat Canut.

Noterbart är att en del i att SBBK knutit till sig Patricia Elias är att Frida Eldebrink fortfarande dras med skadeproblem som härrör från vårens slutspel. ”Vi vill inte stressa Frida”, säger Ludwig Degernäs, sportsligt ansvarig i SBBK, till Länstidningen i Södertälje.

x x x x x

U20-landslagsguarden Linnea Malmgren har förlängt kontrakt med IK Eos.

x x x x x

Stora löftet Tilda Trygger lämnar Luleå Basket. 17-åringen ska enligt uppgift spela en säsong i Spanien innan ett toppcollege väntar i USA.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.