Silly: Sparkad innan säsongstart

Ingen blir väl direkt chockad att den första importspelaren fått sparken redan innan säsongsstart. Fler floppar till nyförvärv lär följa… ungefär som tidigare år…

Den klubb som agerat snabbast är regerande mästarlaget Norrköping Dolphins – som gör sig av med amerikanen Kaiden Rice. Officiellt heter det förstås att ”parterna är överens om att bryta samarbetet”.

– Det är alltid svårt att gå skilda vägar med spelare. Kaiden är en bra person som fungerade fint i gruppen, men vi känner att vi behöver en annan spelartyp än Kaiden just nu – för att laget ska ha möjlighet att bli så bra det kan, både på kort och lång sikt. Vi vet att vi har ett viktigt kval framför oss och dessutom, kort därefter, inleder vi gruppspelet i Europa, så vi behöver göra en förändring nu, säger coach Mikko Riipinen till klubbens hemsida.

En ersättare förväntas landa i Norrköping redan under tisdagen.

x x x x x

Bloggen såg ett tunt Södertälje BBK träningsmatcha i Umeå under den gångna helgen. Vad gäller importspelare så måste sättas frågetecken för spanske pointguarden Jorge Mejías. 22-åringen såg inte ut att vara mogen rollen som ledare i ett ligalag med högre ambitioner än förra säsongens klena resultat. Antingen hänger han löst eller så kanske han växer snabbt under coach Sergi Brugué.  Vi får se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.