Tipset inför SBL Dam

Under helgen studsar SBL Dam igång. Normalt skulle en finalrepris vara riktigt kittlande i en premiäromgång – men nu är det ljusår ifrån någon hausse kring mötet Södertälje-Luleå.

SBBK har som bekant tappat pengarna och alla stjärnorna. Även Luleå måste hålla igen av ekonomiska skäl – men kan ändå med Mehryn Kraker i spetsen mönstra ett lag för tabelltoppen.

Att tippa vårens medaljörer med precision är knepigt i slutet av september, Bloggen landar ändå på att guldet går till Luleå Basket för nionde gången sedan 2014, ett tips som bygger på att Allis Nyström efter sin hälseneskada kommer tillbaka för att slita ned de avgörande returerna lagom till den avgörande delen av vårsäsongen.

Finalmotståndare? Tipset är att Norrköping Dolphins blir främsta utmanare till Luleå. Precis som i Luleå (Robin Sandberg) har Norrköping en skarp coach (Kevin Taylor Lundgren) och ett troligt scenario är att Dolphins kommer att vara som bäst under säsongens sista tredjedel.

Semifinallag:  Alva Stark har flyttat och fått tillräckliga resurser för att kunna lyfta Högsbo Basket (sjua i fjol). Hon tog med sig tre toppnamn (Jessica Kelliher, Hanna Whitish och Astrid Frankl Strandberg) från förra klubben Östersund och därtill danskan Nikoline Sandbäck Agmund från det landslag Stark också coachar.

Fjärde laget blir… ja, det vete katten. Öppet värre. Någon skada kan stjälpa, någon succéimport kan hjälpa.
Kan bli Alvik med svensk satsning och stark trio i Helene Haegerstrand, Sofie Ljungcrantz och Amanda Tivenius.
Kan bli Södertälje med duon Dara Taylor och Mikaela Gustafsson som bärande namn är ett par kandidater – men plats finns för något lag som blir skräll ur kvartsfinalrundan.

Övriga:
AIK ställer hoppet till två gamla Umeå-bekanta veteraner i Tiff Brown och Dia Lukacovicova.
Mark Borås är alltså två lag i ett. Klurigt pussel med dubbla hemmaplaner.
Uppsala är väl den klubb som haft störst rubriker på höstkanten, men högst oklart om all reklam verkligen är bra reklam. Kaos, sade Bull.
Östersund får liksom göra omstart. Saga Eklöv är kvar med en minst sagt tuff uppgift att leda nya gänget.
Eos ska ta ett kliv framåt och aspirerar på en slutspelsplats. Häger nog mycket på en import som Makayla Daniels.
Visby med coach Carro Muzito-Baganda vid rodret för andra året – men med till stor del nytt lag. Det vill nog till att USA-guarden Morgan Haney radar upp trippel-dubblar…

Så spelas premiärhelgen:
Lördag 28 september
Kl. 14:30 IK Eos-Norrköping Dolphins. Eoshallen A, Lund
Kl. 15:00 Högsbo Basket-Alvik Basket, Gothia Arena 2
Söndag 29 september
Kl. 16:00 Mark Borås-Uppsala Basket, Kinnahallen
Kl. 16:00 Södertälje BBK-Luleå Basket, Täljehallen A

Säsongen 24/25 innehåller SBL Dam elva lag.
Utöver de åtta som spelar premiärhelgen tävlar även Visby Ladies, AIK Basket och Östersund Basket, de kliver in i handlingen helgen 5-6 oktober.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.