Umeås plan B

I eftermiddag klockan 16.00 blir det dags att lämna augusti-solen och gå inomhus för att kika lite på Umeå BSKT:s interna testmatch. Mest spännande blir förstås att se de stora grabbarna Shore Adenekan och Yannick Anzuluni i lite rejälare fem mot fem-spel.

När det gäller bakplanen så blir det alltså ingen medverkan av skadade Jason Davis som fått en mardrömstryout i Umeå. Man ska ha i åtanke att han inte spelade basket alls förra säsongen och det är inte särskilt konstigt att han nu fått hög belastning på kort tid.

Något exakt besked om status på hans skadebekymmer får vi inte förrän efter läkarbesök, och inte minst analysen av en magnetkameraundersökning. Coacher och klubbledning tar beslut när alla fakta finns på bordet.

Umeå ska i alla fall inte sajna någon trasig spelare.

Samtidigt som tryout-veckorna i Umeå tickar så har klubben ögon och öron öppna mot spelarmarknaden. Det finns en plan B.

Ordförande Michael Jalmby är inte främmande för tanken att öppna säsongen med en helsvensk guarduppsättning.

– Vi har Johan Pierre och Albin Frank som ser riktigt bra ut på träningarna, plus att Robin Ryan är på väg hit. Vi skulle kunna börja så. Om det blir så att vi ska ta hit en ny import så går det att vänta, det finns gott om spelare och de blir dessutom bara billigare för varje vecka som går, säger Michael Jalmby.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.