Sex matcher på två dagar

Här kommer rapport från DLT, distriktslagsturneringen i Södertälje.

Västerbottens pojkar födda 01/03 spelade i HU16 och hamnade i en tuff grupp med bland annat Stockholm Nord (slutlig vinnare) och Skåne (slutligt bronslag). Länslaget lyckades inte vinna någon match i gruppspelet – men samlade ihop sig till placeringsspelet.

Västerbotten besegrade där, efter två fina laginsatser, först Östsvenska med 63-45 och i följande omgång MellanNorrland med 47-31. Det ledde fram till ett ”norrderby” i match om sjunde/åttonde plats. Västerbotten mot Norrbotten.

– Men då var yvärr ork och kraft slut efter sex matcher på mindre än två dagar. Norrbotten kunde vinna ganska klart, vilket innebar att vi hamnade på en slutlig åttonde i DLT. Mycket bra prestation av Västerbottens HU16, hälsar Magnus Lindblom, Sports Director Västerbotten HU16

Bilden: Nöjda spelare och coacher (Ashleigh Brown och Zarko Rakocevic) efter en tuff DLT-helg.

Västerbotten deltog även med ett lag i damer U18. Även där blev det tufft att möta äldre spelare och tuff lottning med blivande slutsegraren Westra i gruppspelet.  I kvartsfinalen åkte sedan Västerbotten ut mot slutliga bronslaget Swea med 43-66.

Turneringen avslutades för länets tjejer med match om femte/sjätte pris och där blev det förlust mot MellanNorrland med 48-55.

Klassvinnare DLT 2017:
DU16: Norrbotten vann final mot Stockholm Nord med 63-42.
DU18: Westra vann final mot Stockholm med 71-51.
HU16: Stockholm Nord vann final mot Stockholm Syd med 81-66.
HU18: Stockholm vann final mot Westra med 70-59.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.