Halverad skuldbörda

Herrligaklubben Uppsala Basket hade i går kväll sitt uppskjutna årsmöte. Ett möte som flyttas fram för att gamla styrelsen skulle hinna jobba bort en del av det stora underskottet.

Föreningen uppger nu i sin ekonomiska redovisning att skuldbördan minskat med ungefär hälften, från 2,3 miljoner till 1,2 miljoner kronor.

− Det är jätteskönt att den avgående styrelsen lyckades med arbetet och vi kan jobba framåt istället för bakåt med gamla skulder. Vi har fått bättre förutsättningar och läget ser betydligt ljusare ut. Vi måste tillsätta en kommersiell organisation som arbetar för att öka våra intäkter och vässa vårt erbjudande så att företag vill hänga med och vara runt oss, säger klubbens nyvalde ordförande Daniel Fixelius till UNT.

Uppsala har en spelare under kontrakt, det är Axel Nordström. Noterbart är dock att han har en utlandsklausul och har möjlighet att röra på sig – precis som Anton Gaddefors redan gjort (flyttar till polska ligan).

När det gäller lagbygget hoppas klubben att närmast kunna göra klart med en fortsättning med coachen Kevin Gaines.

Förra säsongen tog sig ett helsvenskt Uppsala med många landslagsspelare till SM-semifinal mot blivande mästarna BC Luleå. Ett rimligt antagande av Bloggen är att vi i höst får se en lågbudgetversion av Uppsala. Allt hänger på hur nya styrelsen lyckas med sitt säljarbete.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.