Jerebkos överraskning

Dagens sköna överraskning kom på BC Luleås ungdomscamp – där svenske NBA-stjärnan Jonas Jerebko dök upp.

Luleå-tidningarna rapporterar att stjärnan svarade på ungdomarnas frågor – ”vad tjänar du?”, ”hur många bilar har du?” och ”vem är svårast att möta i NBA” var bara några av frågorna som dök upp – och tog också selfies med alla barnen.

Jerebko, som tidigt i sin karriär spelade med Plannja, ger gärna tillbaka.

– Jag vet själv hur jag var när jag var liten. Det är alltid kul att se och träffa barn. Speciellt basketintresserade barn som vet vem man är, säger han till NK/NSD.

Jerebko ska under besöket i Luleå även passa på att träna med sin gamla coach David Visscher.

– När jag spelade här så var han min coach. Jag vet att han kan sina grejer. Det var en självklarhet att slå en signal och höra om han hade tid, säger Jonas Jerebko till NK/NSD.

x x x x x

När det gäller spel i landslaget så håller Jonas Jerebko dörren öppen om Sverige skulle lyckas ta sig genom alla kval fram till VM I Kina.  Just nu deltar blågult i ett förkval – där nästa match är hemma mot Armenien på onsdag (spelas i Uppsala).

– Självklart spelar jag i ett VM. Det är alltid kul att spela för Sverige. Men ibland måste man tänka smart också. Jag stänger absolut inga dörrar. Att spela för landslaget är något jag är väldigt stolt över, säger Jerebko till Radiosporten.

Jerebko ska spela vidare i NBA (Utah Jazz nästa säsong).

– Jag håller en öppen kommunikation med förbundet. Men efter att ha spelat 100 matcher, samt att jag dras med några små skavanker och att jag blivit pappa för första gången så har jag tackat nej till landslagsspel, förklarar han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.