0 till 100 på 1,5 sekund

Ett mindre lag med snabbare spelare ska ge Umeå BSKT en ny fart i ligan. Inga problem för Albin Frank – han är van att göra 0 till 100 på 1,5 sekunder i sin dragracingbil.

I stället för att göra ett träningsbesök i korgbollshallen så valde Sporten att inför ligapremiären kika in i garagemiljön där Umeå BSKT-guarden Albin Frank har sin monstersnabba bil. När det inte är basketsäsong så tävlar Albin i dragracing!

Den 27-årige Umeå BSKT-spelaren, som var med och vann SM-guld med Sundsvall Dragons 2011, har haft fina framgångar även på dragracingbanan. Han har varit EM-tvåa på Tierp och vunnit ett antal tävlingar uppe i Norrland.

– I somras blev det bara två tävlingar. Det har blivit lite tävlingar de senaste åren, det krockar ju ofta med försäsongen och basketen men den här gången fick jag ledigt för att köra två tävlingar, säger Albin i en intervju med Sportens Tomas Ruuth.

Inför ligastarten där Umeå spelar borta mot Norrköping är BSKT – som vanligt – tippat om ett bottenlag i Svenska Basket Ligan.

– Många har tippat att vi ska att komma dyngsist men jag tror stenhårt på att vi tar oss till slutspel. Uppsala och Nässjö är de lag vi måste slå, säger Albin Frank – som utan tvekan är den snabbaste spelaren i ligan, i alla fall i sitt fartmonster till dragracingbil.

Foto: Per Landfors/VK.

Mer läsning (Plus): Umeå har snabbaste liraren i ligan

Hegethorns krönika inför ligastarten har rubriken ”Mer drag, tack!”.

Jag skriver bland annat:

”Nu har BSKT byggt efter en ny princip som påminner lite om den där filmen ”Replacements”, där ett idrottslag helt får förlita sig på ”reserverna”. Med minimal budget har Umeås sportchef Luca Romano hittat spelare i undanskymda ligor, mindre skolor och på en reservbänk i Grekland.”

”Premiären i Norrköping blir tuff. Men sedan skulle några fler vinster än de senaste säsongerna inte skada. Sex av åtta lag i ligan tar sig till slutspel. Grejar Umeå det har vi en minibragd.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.