Avslöjar: Storstjärnan lämnar Umeå

Ryska storstjärnan Marina Bas lämnar Umeå och Udominate Basket.

Det blev tidigt en spricka mellan henne och coachen Julian Martinez Alman. Försök att få ihop det med samsyn  på spelsättet lyckades inte – och redan nu så lämnar den välmeriterade 32-åringen Umeå.

Tecken fanns tidigt när coachen pratade om att han inte hade stjärnor i sitt lag och att alla måste förtjäna sin plats oavsett vad de tjänade. Tydlig passning där. Marina Bas var inte ett tidigt val i rotationen under försäsongen och inte blev det bättre när tävlingsmatchandet inleddes. I svenska ligan blev det inte en enda minut då Marina Bas i bägge Umeås matcher inte ingick i truppen.

När Bloggen besökte Udominates fredagsträning fanns Marina Bas inte på plats. Hon hade då redan packat väskan.

– Klubben värvade henne för att vara en toppspelare. Det funkade inte och det finns nog flera delar i det. I bland går det fel. Vi vill inte ha en dyr spelare som sitter på läktaren och käkar popcorn och det är ju inte bra för hennes karriär att inte spela, säger Udominates Oscar Stenberg.

Efter diskussion mellan klubben och Bas, samt kontakt med spelaragenten, så har en överenskommelse nåtts. Storstjärnan hade en rejäl lön i Umeå, varav en stor del kom från ”extern finansiering” utanför ordinarie spelarbudget.

Siffran 100.000 kr i månadskön som Bloggen fått uppgift om dementeras av klubben.

– Inre ens nära, meddelar Oscar Stenberg.

Udominate har nu fått rejäla problem med laget – dels är amerikanska Hollie Mershon knäskadad och dels är nu ryskan Marina Bas väck.

– Nu har vi två ”amerikanska platser” (läs icke-eu) öppna och vi jobbar reda för fullt med att titta på olika spelare, säger Oscar Stenberg.

Nästa match är kommande onsdag med premiär i Eurocup hemma mot Spartak Moskva.

Mer läsning (Plus): Storstjärnan lämnar – jagar ersättare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.