Ligadramat avgjort

Alvik Baskets damer lever som topplag lite farligt. I sista matchen före jul blev det vinst med en pinne (76-75) bora mot IK Eos i Lund och i första matchen efter nyår krävdes förlängning hemma i Åkehovshallen för att avgöra dramat mot gästande Telge.

Slut: Alvik-Telge 89-83.

Matchen var modell pendel. Alvik ledde stort efter första perioden. Sedan hade Telge skaffat sig ett drömläge med nio poängs ledning inför fjärde. Alvik gick ikapp, men gästerna hade sina chanser med skott i slutet. Men missade. I förlängningen var Telge med till 83-83 efter två och en halv minut, men matchens sista sex poäng gick till Alvik.

Perioder: 23-13, 11-23, 18-25, 25-16. Övertid: 12-6.

Alvik gick stenhårt på sin förstafemma och på många spelade minuter blev det höga siffror i statsen;
Klara Lundquist: 41:50 min, 10 poäng + 15 returer.
Paula Juhlin: 41:14 min, 28 poäng + 11 returer.
Martina Stålvant: 40:55 min., 16 poäng + 7 assists.
Elin Ljunggren: 37:51 min., 21 poäng + 12 returer + 6 assists.
Ilaria Zanoni: 35:46 min., 10 poäng + 10 returer, samt överlägset bäst i plus/minus med +23.

Telge gick runt på sju spelare, men även där var det mycket tid på startfemman.
Tayler Mingo: 37:20 min, 23 poäng + 7 returer + 5 assists.
Taylor Wurtz: 40:11 min., 19 poäng + 10 returer.
Linnea Nilsson: 39:26 min, 14 poäng.
Tilde Ahlin: 37:59 min., 4 poäng + 5 returer.
Patricia Elias: 30:13 min., 14 poäng.

Totalt vann Alvik returtagningen med förkrossande 61-31.

Alla poäng i matchen;
Alvik: Paula Juhlin 28, Elin Ljunggren 21, Martina Stålvant 16, Klara Lundquist 10, Ilaria Zanoni 10, Katharina Fasth Gillstedt 2, Tina Moen 2.
Telge: Tayler Mingo 23, Taylor Wurtz 19, Patricia Elias 14, Linnea Nilsson 14, Moa Filén-Hammarström 6, Tilde Ahlin 4, Anita Ilic 3.