En har lämnat, en skadad

Bloggen kikade förbi Umeå BSKT-träningen på torsdagskvällen och då fanns besked att få gällande läget i ligatruppen. Dels om en spelare som lämnat, dels om en fotskada.

x x x x x

Den spelare som lämnat Umeå BSKT är 24-årige Jacob Johansson. I Umeå-tröjan har det inte klickat och det blev 14 ligamatcher med begränsad speltid (snitt 10 min) och i snitt 3 poäng per match. Samtidigt som Jacob Johanssons inhopp blev allt kortare, i de senaste matcherna bara 3-4 minuter, kom ett erbjudande från hans förra klubb AS Forio Basket i Italien, där svensken förra säsongen i serie C silver snittade 30 poäng.

– Vi fick en förfrågan och sade okej till att släppa Jacob. Vi har en bred trupp med bland annat fyra egna juniorer och klarar det, samtidigt blir det bra för Jacob i hans gamla klubb som nu ligger i topp i serie C guld, säger Umeå BSKT:s sportchef Luca Romano.

x x x x x

USA-forwarden Rashard Odomes skadade sig i bortamatchen mot BC Luleå den 30 december. Han har sedan missat 2020 års två inledande matcher och sitter nu vid sidan av när laget tränar.

Läkarundersökning har gett beskedet att det handlar om en svårbedömd fotskada. Det enda som är klart är att Odomes kommer att missa fler matcher.

– Läkaren kunde inte säga någon säker prognos om antal veckor eller så, det beror på hur mycket smärta spelaren har och så är läkningen lite knepig då det samtidigt inte går att belasta foten för mycket, säger Umeå BSKT:s sportchef Luca Romano.

Rashard Odomes har på 20 ligamatcher snittat 30 min/match, 16,4 poäng, 5,7 returer och 2,8 assists. I de två matcher Umeå spelat på nya året har ersättaren Cole Welle skött sig utmärkt med 29 min/match, 14,0 poäng och 12,5 returer som snitt.

x x x x x

Powerforwarden Alexandros Varytimiadis har missat de tre senaste ligamatcherna på grund av en känning i en vadmuskel.  Inför lördagens hemmamatch mot Södertälje Kings är grekens status ”ett frågetecken”.

x x x x x

Som Bloggen tidigare berättat spanar Umeå BSKT efter en förstärkning i form av en pointguard. Enligt sportchef Luca Romano är ingenting nära förestående.

– Vi kollar, men vi kommer inte att ta in någon bara för att göra det, ska det bli något så måste vi hitta rätt spelare.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.