Herr-kvalet är avblåst

På fredagen tillkännagav Svenska basketbollförbundet att det inte blir något fortsatt spel för herrligans tre sista lag, Umeå Jämtland och Örebro.

Fortsättningsserien och kvalserien ställs som väntat in.

Endast Malbas från Malmö har fått godkänt för kvalspel till Basketligan Herr, under förutsättning att de tar en av de två första platserna i Superettan Herr.

Då Basketligan Herr består av 11 lag denna säsong, men antalet platser är 12, så kan Malbas gå upp utan kval om de klarar förbundets slutgranskning.

När det gäller Damligan blir det ingen nykomling nästa säsong. Damligan ska bantas till tio lag och inget av lagen i Superettan får någon kvalchans.

Även om Superettan Dam inte är färdigspelad kan TU redan nu fastslå att inget av de aktuella lagen uppfyller de ekonomiska och organisatoriska kraven för spel i Basketligan Dam kommande säsong.

Med anledning därav kan Kvalserien Basketligan Dam inledas redan helgen 21-22 mars där 08 Stockholm HR, Akropol BBK, IK Eos och Solna Vikings i en dubbelserie gör upp om två platser i nästa års Basketliga Dam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.