Silly: Först in i truppen

Uppsala Baskets coachduo Mady Mahdy och Chioma Nnamaka har sin första spelare I truppen under kontrakt. En nyckelspelare är först in i truppen: ”Jag har mer att utveckla”, säger 25-åriga (183 cm) forwarden Amanda Tivenius som förra säsongen snittade 11,5 poäng plus 8 returer.

– Det känns jättebra, det känns kul att vara klar för en till säsong. Vi hade en bra start förra säsongen och kom till slutspel vilket var vårt mål, men jag tror att vi har mer i oss och mer att ge nästa säsong som jag vill vara med och bygga, säger Amanda Tivenius, till klubbens sociala medier.

Amanda Tivenius från Lidingö Basket debuterade i högsta serien för Solna Vikings, efter fyra år på college i USA tog hon plats i Alvik Basket säsongen 2018/19, och genombrottet kom i Uppsala Basket.
– Jag spelade på college och det gick bra där, sedan kom jag hem och spelade i ligan i Sverige fick jag inte riktigt den rollen och tyckte inte att det var lika kul helt enkelt. Här i Uppsala har det varit väldigt roligt och jag har fått en roll där det har funkat, där mina lagkamrater har hittat mig. Det känns jättekul att vara på gång och det är ju aldrig för sent att bli bra, säger Amanda Tivenius.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.