Det gör ont det gör ont

Jag fick en fråga idag om jag kunde hålla KFUM Umeå P95s träning idag. Jo men som assisterande tränare så är det ju bara att tacka ja när man kan. Dock kom det bara fem killar på träningen så jag hoppade in och var med själv i de övningar där det behövdes.

Betänkt då att jag inte spelat basket aktivt på åtta år och faktiskt (jag skäms) bortsett från dömandet inte genomfört ett rejält träningspass sedan September.

Det gick helt okej spelmässigt bortsett från att jag skjuter som en lepraskadad uggla. Dock finns snabbheten och framförallt förstasteget kvar så förbi kommer jag i princip alla men orken och låren. Vad har hänt med låren. Dom bara skakar mot slutet av träningen och spänsten är helt borta. Sam Perkins för dom av er som minns honom framstår som rena spänstfenomenet jämfört med mig.

Nu har jag så ont i kroppen att det är helt sjukt. Jag måste börja träna igen. Så är det bara.

* * *

Nu här exklusivt på bloggen återger jag en diskution på lunchen jag hade med Pam Rosanio, Umeå Comets. (Sorry för alla Engelska stavfel. Det gör så ont efter träningen så jag bara skriver. Orkar inte stava.)

G – How was the game yesterday Pam?

P – It was okay.

G – I heard you could have scored at least 45 if you wanted to. (Hon gjorde 29)

P – Yep got fouled every time i went to the basket in the first half but the refs didn`t take the call a single time. (Detta ständiga domaklagande 😉 )

G – Haha Ok but i also heard you as a team were pretty good in the first and the third quarter. Especially in defense. You played pretty agressive.

Meghan Gardler kliver in i diskutionen.

M – No Gustav we played horible in the first period. Third and fourth though we played pretty decent with good intesity in defense.  But yes it was ok for not having played a game in ages.

G – OK, so how do you feel about playing them again on sunday.

M – It`s gonna be good for us. We can keep on working on what we did bad and probably we will play better this time.

* * *

Luleå vann alltså mot Mark i första semifinalen i kväll. Sabrina Scott hade 17 defensiva returer (20 returer totalt), Mark hade 23. Jag tror att det här blir en jobbig serie för Mark.

Deras spelstil passar verkligen inte mot Luleå. Pressen bollar Luleå bort och zonen som var så effektiv mot Norrköping ja den skjuter Luleå sönder. Luleå till final i tre alltså… om du frågar mig. Emma Nilsson 24p på 8 av 12 från golvet. Emma leder Luleå i poänggörandet över hela säsongen men ändå det är Stina Nilsson som är med i landslaget. Vad säger ni, fel Nilsson eller?

Den 24/3 ska damligalagen skicka in sina nomineringar till årets priser. Alltså typ MVP, Årets forward, Årets Rookie osv…. Imorgon avslöjar jag hur mina nomineringar för Damligans ser ut. Herrligan har jag så minimal koll på så det lämnar jag till andra att tycka till om. Det enda jag kan säga om herrligan är att jag gillar Pontus Holmström. Han har gjort årets samtliga poäng på dunk. Youtuba honom ska ni få se. Riktiga män spelar ändå i NBA så det kollar jag mer på… hehe.

Angående herrligan så vann Sundsvall första slutspelsmatchen mot Jämtland. Umeåbekantingen och min gamla adetp Johan Pierre hade ingen stor kväll. Ja det är sant jag har varit assisterande tränare en säsong för honom när han var 14 år. Jag vill vara tydlig att jag inte har något med hans framgångsrika karriär att göra.

Johan hade 14m 0p 1a, 2s, 3to,  när Sundsvall vann med 74-62. Ingen kväll han kommer att minnas för livet direkt.

Jämtlands tränare Mathias Eckhoff var inte nådig efter machen. Motorsåg fram.

”Vi var helt hjälplösa”

sa han till aftonbladet efter matchen. Klicka på citatet för att komma till artikeln.

* * *

Näe nu blir det nya avsnittet av Californication, sedan fosterställning och svaga grymtanden över min värk i sängen. Celtics – Knicks 00.30. Jag orkar nog inte.

 

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.