Dans på lina i Tävlingsbestämmelsernas land

Jag skrev tidigare här på bloggen om kvalet till basketettan på damsidan. Både Jämtland och Sundsvall kvalar till ettan och framförallt Sundsvall bör ha en bra chans. I Jämtlands kvalgrupp ingår KFUM Uppsala. Laget som ingår i samma förening som Damligalaget Sallen.

Under säsongen har dessa fyra spelare varit dubbellicensierade alltså spelklara i både division 2 och damligan:

Sofia Åkerman

Evelyn Troha

Sara Taxen

Sandra Hansson

Än så länge inget konstigt men nu börjar det bli intressant. Utöver dessa 4 är även Norska landslagsstjärnan Kristina Tatterdill och guarden Felicia Neckmouche nu dubbellicensierade. Båda har 2011-03-02 som godkännandedatum, alltså efter det sista möjliga datumet att få en spelare godkänd.

Deta säger tävlingsbestämmelserna om dubbellicensiering:

5:4 Dubbellicensiering

Förening som har farmaklubbsavtal får dubbellicensiera amximalt 4 spelare. Spelare som fyller högst 23år året då säsongen avslutas kan dubbellicensieras.

Ansökan om dubbellicensiering sker på avsedd blankett. Sker registreringen i Idrott Online ska de två serierna anges för spelaren man dubbellicensierar.Ansökan ska ske före 28 februari och för Damligan 31 Januari.

Spelaren som dubbellicensieras kan representera både huvudklubben och farmaklubben hela säsongen.

* * *

Hur i hela fridens namn har Tattersdill och Neckmouch blivit licensierade?

1. Datumet är för det första efter damligans stoppdatum 31 jan och även efter hela sveriges stoppdatum 28 feb.

2. Båda spelarna är över 23 år.

Nu när spelarna blivit godkända ställer det en del frågor:

Kan en spelare efter avslutad säsong i damliga eller herrliga delta i ett kval till basketettan trots att spelaren inte varit dubbellicensierad under säsongen?

Räknas licensieringarna av Neckmouch och Tattersdill som vanliga licensieringar och inte dubbellicensieringar då deras säsong avslutats?

Skulle svaret vara ja på dessa två frågor är det ett hål i bestämmelserna som måste täckas igen. Det enda jag kan säga om Uppsala tillåts spela med dessa två spelare är stackars Jämtland och de andra lag som försöker ta sig upp. Det är inte lätt när möjligheter som dessa ges till lag i med huvudklubbar i de högsta ligorna.

Nu har jag inte fått bekräftat att de två spelade med Uppsala i gårdagens kvalvinst mot Järva men Sallen skriver på deras egen hemsida inför matchen att laget är förstärkt med 6 ligaspelare så vekar intentionen att vara att låte de två spela.

Jag återkommer så fort jag fått bekräftat om de spelade eller ej.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.