Sena funderingar

När jag kom hem från Comets match mot Järfälla var Panathainaikos – Barcelona igång i Euroleague. Grekerna ledde med 2-1 i matcher inför kvällens drabbning och vann även idag hyfsat oväntat och har nu slagit ut regerande Euroleaguemästarna med 78-67 och är klara för final four.

Jag har tyvärr för dålig koll för att avgöra hur stor skräll Fotsis, Diamantidis och de andra i Panata har ställt till med men kan egentligen bara konstatera att stjärnor som Navarro, Rubio och Vaskes var tämligen bleka hos regerande mästarna.

Det jag dock kan konstatera är att i Grekland så är basktepubliken som en fotbollspublik. Nr.1 så är arenorna i storlek med en fotbollsarena, nr.2 så lever publiken om precis hela tiden och nr.3 så är det bengaliska eldar och annan pyroteknik på varenda toppmatch.

Visserligen är detta inte bra ur en säkerhetsaspekt men det är helt fantastiskt att denna atmosfär finns även runt basket. Jag tror att många som bor i norden skulle må bra av att resa till Litauen eller Grekland och se hur riktiga basketpubliker ser ut.

* * *

Min reflektion från kvalmatchen idag är det faktum att Meghan Gardler spelar 33 minuter. Inget fel på något sätt men oväntat. Hon har kanske tre riktiga träningar i kroppen och kan ändå gå in och spela så mycket och framförallt uträtta så mycket. Det känns som att Meghan om hon fick vara hel och få spela en del matcher skulle kunna bli en av Damligans bästa importer.

* * *

Bara för att fastställa att Basketen verkligen lockar folk ute i Europa så konstaterar vi att det var 11 000 åskådare och fullsatt när Maccabi Electra Tel Aviv mötte Caja Laboral i Euroleaguekvarten i Israel. Israeliterna vann och är precis som tidigare nämnda greker klara för final four.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.