DM kväll i Gammliahallen och NBA Predictions

Imorgon spelar Comets säsongens sista match mot Arvika men snacka om att det känns avslaget. Visst Comets vill gå 6-0 i kvalet men vad vill egentligen Arvika? Ja helst vill dom nog inte spela matchen alls. Jag tror att Comets vinner med 25 ungefär.

Ska vi gissa på att Pam gör 34 eller något sånt.

* * *

Dam-DM final idag. IKSU saknade Sara Brännström och då var KFUM Umeå för starka. Ganska tidigt kunde KFUM rycka och egentligen döda matchen. IKSU kom tack vare en hel del poäng av Katie Andrle komma så nära som 4 poäng men ändå kändes det aldrig riktigt nära. KFUM vann i slutändan med 58-51.

Andrle gjorde 23 poäng för IKSU och var i andra halvlek riktigt bra. I KFUM var Sara Sundström riktigt bra med 16 poäng och Sara Granberg sköt stundtals prickfritt och gjorde 14 poäng.

Noterbart var att 13-åriga Emma Järvholm gjorde 2 poäng för KFUM.

DM-guld till KFUM Umeå Comets alltså.

* * *

Direkt efter damernas match spelades en tuff kamp mellan IKSU och KFUM Umeå i herrarnas DM som vanns av KFUM med 72-68 efter en rafflande match som avgjordes i slutminuten.

Matchvinnare flör KFUM blev Torbjörn Haney med 19 poäng och Henrik Pierre med 17 poäng.  Bäst i IKSU var Klas Jonsson med 19 poäng.

Totalt sett var det en ganska trevlig kväll i Gammliahallen.

Det kändes som ett bra initiativ att spela DM fredag-lördag.

* * *

Här kommer mina NBA Predictions för första rundan i slutspelet.

East:

Chicago – Indiana 4-0

Det kommer att bli slakt. Chivago kommer från nio raka vinster i slutet av grundserien och har vunnit alla matcher mot Indiana i år. Det känns som att Chicago har både en bredd och en spets som Indiana inte är i närheten av. Danny Granger är för ensam.

Philadelphia – Miami 1-4

Det känns som att Philly kan sno en match eller två men Miami med Lebron i spetsen är ändå ett bättre lag. Dock kan det bli underhållande matcher lagen mellan.

New York – Boston 4-3

Tippar med hjärtat. Knicks har varit heta på slutet och Boston har sett tunga ut. Visserligen känns Boston något bättre, något mer rutinerade men Knicks är hungrigare efter att ha missat slutspel i 7 år i rad. Detta är första omgångens hetaste serie och det är inte bara jag som knicksfan som tycker det.

Atlanta – Orlando 2-4

Orlando är ett lag med konstig balans. Det känns som att den stora traden gjort laget till ett rotlöst förvirrat kollektiv. DOck har dom Dwight Howard som kanske sett till betydelse för sitt alg borde vara en av favoriterna till MVP-titeln. Atlanta är bra men hur ska dom stoppa Howard?

West:

Memphis – San Antonio 2-4

Spurs verkar få klara sig utan Ginobeli och då blir det inget titelrace för Spurs. Dock ska dom kunna klara av Rudy Gay och Memphis ändå. Hade ngo haft 4-0 med Ginobeli frisk.

New Orleans – Los Angeles Lakers 0-4

Lakers har visserligen Bynum skadad, har varit i sjukt dålig form på slutet, Kobe har blivit bötad…. osv osv… men Lakers har en sjukt bra trupp, är regerande mästare och har ju trots allt Kobe. New Orleans utan David West känns sådär. Det känns som ett lag som håller på att falla o sär. Säker Lakersvinst med en möjlig vunnen match hemma för Hornets.

Portland – Dallas 3-4

Stenhård serie där unga fräsha och härliga Portland möter gamla men dock effektiva Dallas. Dallas har hemmaplansfavör och jag tror att det avgör den här serien.

Denver – Oklahoma 2-4

Bästa serien i Väst. Denver har efter Melotraden varit riktigt bra och vunnit i stort sett det mästa. Oklahoma känns dock som slutspelets Dark Horse. Med Durant och Wessbrook som är Oklahoma ett lag som kan gå riktigt långt och då ska dom slå Denver som trots de nyliga framgångarna inte är ett lag med alla ingredienser för att lyckas i slutspel. Det saknas en stjärna. Så är det faktiskt.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.