Vad händer egentligen?

San Antonio Spurs såg länge ut att gå mot att ohotat få det bästa "recordet" i NBA. Sista 8 matcherna gick dock laget 2-6 och slutade på 61-21 som vinnare av Western Conference men en match sämre än Chicago Bulls.

Nu har laget spelat tre matcher i slutspelet mot Mephis Grizzlies och förlorat tre. Med en starting five bestående av Duncan, McDyess, Gnobili, Parker och Jefferson så kan jag bara inte förstå hur det har gått till.

Charles Barkley som jobbar för TNT sa i Inside the NBA före den här serien att Mephis hade en bra chans att vinna. Jag skrattade precis som alla andra åt honom men nu på onsdag så kan Spurs vara ute ur slutspelet. Det skulle i sådanna fall innebära det fjärde 8:e seedade laget som slår ut en 1:a seedad i historien.

Det har hänt tre gånger.

• 1994 slog Denver Nuggets ut Seattle SuperSonics med 3–2 i matcher. Seattle var packat med talang. Tänk Shawn Kempf, Kendal Gill, Gary Payton, Detlef Schermpf, Nate Mcnillan.  Nuggets var ligans yngsta lag men hade Diekmbe Motumbo. Det borde blivit 3.0 men Nuggets vände 02 till 3-2 som det spelades på den tiden. Tidernas största uppseet är detta.

• 1999 slog New York Knicks ut ettan Miami Heat med 3–2. Allan Houston blev stor hjälte när han satte 78-77 med 0,8 sekunder kvar av match fem. Knicks gick sedan hela vägen till final. Dock genomförde Knicks en trade där dom fick bl.a. Spreewell och var efter den ett riktigt bra lag. Vinsten var alltså oväntad men ingen sjuk skräll.

• 2007 slog Golden State Warriors ut Dallas Mavericks med 4–2 i matcher.Golden State hade ett spektakulärt lag med Baron Davis och Jason Richardsson i spetsen. Dom sprang och sköt sönder Dallas som hade genomfört en makalös säsong och var favortier till titeln. Att Golden State coachades av Dallas tidigare coach Don Nelsson gjrode det hel ännu mera speciellt.

Matchen spelas alltså imorgon natt. Inte nu i natt.

* * *

Inatt ska Chicago gå till andra rundan. Om det blir så beror dock på hur Derrick Rose fot mår. Hyfsat? Ja då blir det klar vinst för Chicago. Måste ändå säga att jag är förvånad över hur mycket Indiana har stretat emot. Chicago har inte i serien mot Indianankännts som ett Championship lag.

Det har dock inte Los Angeles Lakers gjort heller. Dom spelar mot New Orleans Hornets i natt i vad jag tycker är nattens höjdare. Kobe Bryant har en stukad fot och Chris Paul har haft lekstuga hittills i serien. Som trogen Lakershatare säger jag Go Hornets Go!

Den tredje matchen är Orlando – Atlanta. en serien som jag faktiskt i stort sett skiter i. Vet inte varför men det gör jag.

Har ni tänkt på att det i nästa runda skulle kunna vara kvar dessa fyra alg från west. Memphis, New Orleans, Portland och Oklahoma. Vem hade tippat det för en månad sedan?

* * *

Dragons vinner match tre relativt enkelt mot Dolphins ikväll med 80-70. Det finns många faktorer att peka på men så länge Sundsvall skjuter över 50% från 3-poänglinjen så är dom svåra att ta med.

Dolphins hyllas ständigt för deras bredd men jag anser att dom är ganska beroende av Andrew Mitchell. Konsekvent under slutspelet så har det varit så här.

Michtell skjuter över 45%

5 vinster 1 förlust

Mitchell skjuter under 45%

1 vinst 4 förluster

Man kan bevisa mycket med statistik men Mitchell är den som får bollen när det kniper och då avgör hans skottprocent en del.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.