NBA Conference Semi-Finals prediction

Jaha då var det dags för kvartsfinaler i NBA.

Höjdaren enligt mig är Celtics-Heat…. eller möjligtvis Lakers-Mavericks. Det känns som två ovissa heta serier.

Det ska även bli kul att följa Grizzlies som slog ut ettorna Spurs. Nu möter dom ett helt annat lag i Oklahoma. Ett Thunder som inte ska ha någon rimlig chans att stoppa den stekheta Zach Randolph. Men Memphis kan inte stoppa Kevin Durant heller men det kan ju ingen.

Sportbladets USA-blogg med gamla Skellefteåliraren Mathias Wikdahl i spetsen livebloggar från söndagens matcher på. http://blogg.aftonbladet.se/usabloggen.

När det gällde första omgångens predictions så gick det inte så bra.

Fullständigt rätt gissade jag bara på

Miami – Philly 4-1

Rätt vinnare hade jag i 5 av 8 serier. Icke Godkänt blir betyget.

Men…..jag gör ett nytt försök.

Här kommer mina predictions med kort kommentar:

Chicago Bulls – Atlanta Hawks – 4-1

Visst Atlanta är bra och gjorde en fin serie mot Orlando. Dock ser jag inte hur dom ska kunna göra poäng mot Chicagos tuffa försvar och heller inte hur dom ska kunna försvara Derrick Rose eller kunna vinna en enda match returmässigt. Noah, Boozer m.fl är för starka gällande ribborna.

Miami – Boston 4-3

Här hoppas jag stenhårt på Boston men är rädd att dom tradat bort sitt lag. Dom har inte lika stark bänk i år. I fjol hade dom t.ex. en försvarare somTony Allen att kasta in från bänken. Miami är ett hatgäng men dom är stundtals ruggiga i försvar och Lebron/Dwade är bara omöjliga att stoppa så tyvätt tar nog Miami detta efter en tight serie. Ja menar att rutinerade Boston ger sig inte lätt.

Los Angeles Lakers – Dallas Mavericks 4-2

Även här ett dilemma. Jag hatar Lakers men dom har ett så stort och svårstoppat lag. Vem i Dallas ska stoppa Kobe? Viist Lakers kommer att ha problem med Nowitsky men Lakers känns som ett bredare lag.

Oklahoma Thunder – Memphis Grizzlies 4-2

Oklahoma är min darkhorse att nå final. Trots att dom saknar defence så är dom sjukt svårslagna. Kevin Durant blir bara bättre och bättre och är i mina ögon kanske den som får det att se enklast ut att göra poäng. Visst Memphis är ett grymt bra kollektiv som kämpar och dom slog Spurs men inte ska dom väl kunna göra om den typen av skräll igen.

* * *

F.Ö tog Norrköping femte matchen. Enligt sifforna verkade det gå ganska enkellt. Hoppas att ni som såg den tyckte att den var bra. Jag stod på röbäcksslätten och spikade på min brors hus.

Mitchell hade över 45% skytte så min teori om Mitchell håller fortfarande.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.