Vårmöte i Luleå

Jag spenderade över 9 timmar i buss igår. Det var nämligen vårmöte i Norrbottens Basketbollförbund. Då fyra lag från Västerbotten spelar där tyckte jag att det var en bra grej att åka på. Inget obligatoriskt alltså men ajg tog mig friheten och åkte för lagen i Västerbottens skull.

Detta var min huvudtanke med resan:

800×600

Normal
0

21

false
false
false

SV
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”,”serif”;}

Motion till Norrbottens Basketbollförbunds  Vårmöte 2011

 

Bakgrund:

Förra året togs beslut om en utfasning av lagen från Västerbotten gällande spel i Norrbotten. Tanken var att alla lag som inlett spel i Norrbottens seriesystem skulle få fortsätta tills det att de blir seniorer. Inga nya lag och inga seniorlag från Västerbotten skulle få delta i Norrbottens serisepel.

 

Detta har under året slagit fel ut på vissa sätt i Västerbotten. För första gången på 16 år har en ungdomsserie funnits i Västerbotten vilket för många lag fungerat åtmindstonde okej. För några lag där KFUM Skellefteås herrjuniorer är bästa exemplet har det inte fungerat alls. Det har inte funnits något vettigt motstånd för detta lag och därför har deras ”tvingade” närvaro i Västerbottens seriesystem nästan fått laget att sluta spela.

 

Utvecklingen i Västerbotten just nu är klart positiv i EBC och EB åldrarna men innan dessa når seriespel dröjer än några år.

 

Förslag:

För att en utslussning av lagen från Västerbotten ska ske på ett bra sätt bör de lag som verkligen har behov av att spela i Norrbotten göra det oavsett vilken ålder de har och om de tidigare spelat i Norrbotten.

 

Därför bör alla lag i Västerbotten få rätten att ansöka om spel i Norrbottens serier. Därefter tar  två olika instanser beslut om laget ska erbjudas spel i Norrbotten.

 

  1. En asanktionsnsökan skickas till Västerbottens BDF och behandlas av VBDFs tävlingskommitte tillsammans med serieadministrören i Västerbotten. Alla belsut såväl avslag som beviljanden ska ges med motivering.
  2. Västerbottens BDFs beslut om sanktion skickas sedan vidare till Norrbottens BBF där tävlingskommitten och tävlingsadministratören tar beslut om de av Västerbottens BDF beviljade laget ska få spela i Norrbottens seriesystem.

 

På detta sett ser vi till att lagen från Västerbotten hamnar i den serie som både gynnar laget själva och basketen i norr och västerbotten på bästa sätt.

* * *

Mitt förslag röstades igenom. Nu blir det alltså upp till dom som faktiskt ska hantera serierna att ta beslut om vilka som ska spela där.

Jag tror att detta blir bra.

* * *

Utöver detta så togs en hel hord med beslut rörande tävlingsbestämmelserna. Det mer tunga besluten var fyra saker.

1. PGA över 150 dispenser förra säsongen i NBBFs serier så ändras reglerna. Före säsongen kan man söka hur många dispenser man vill för en kostnad av 500kr. När säsongen startat kostar varje ny ansökan ytterligare 500kr och endast en gång varje månad hanteras dispenser av tävlingskommitten.

Jag förstår detta beslut men tror att nyckeln till färre dispenser inte är avgifter utan att man slutar godkänna alla till höger och vänster.

2. Tidigare har klubbarna tillsatt domarna på U16 och nedåt medan NBBF har haft hand om U18 och uppåt. Nu ändras det så att NBBF även tillsätter U16. Ett mycket bra beslut enligt mig.

3. Speltiden på U14 ändras till 4*8 istället för 4*10 som tidigare och bollarna i HU15 ska vara /or och inte 6or som tidigare. Två logiska beslut. 4*8 har det varit tidigare på U14 och 4*10 är nästan för långt. I RM(USM) spelar U15 med 7or så då borde det även vara så i seriespel.

4. Bötern för W.O höjs till 2000kr ungdom  och 4000kr senior. Ingen ska kunna spara pengar jämfört med en resa på att lämna W.O. Nu blir det endast gällande resan till Umeå som det fortfarande är möjligt för lagen i Norrbotten.

* * *

Det var helt kalrt intressant att vara med på mötet. Som vanligt höll jag inte käften utan var med och argumenterade en del.

* * *

Så Oklahoma slog ut sensationslaget Memphis till slut. Jag hade inte en enda serie helt rätt så ajg tar och lägger ned tippandet. Det var en ganska tråkig match där Durant & Wessbrook bara var numret för stora för Memphis. Det kändes som att bensinen i princip var slut hos Memphis. Oklahoma – Dallas. Det blir en grym serie det.

* * *

Bulls vann första matchen mot Miami. Vi börjar med att kolla på Ty Gibsons två sinnessjuka dunkar.

 

Ja vi kan konstatera att Miami har problem. Chicagos försvar är bland det bästa man har skådat på lång tid. Dom lyckades stänga ned både Wade och Lebron inatt. Den stora fördelen dom har är att dom kan byta på screens då nästan alla kan försvara på alla.

Miami kommer att måste få scoring från sitt defence och sitt fast break annar är den här serien död. I fem mot fem kommer Chicago att vinna. Så är det bara. I fem mot fem vinner faktiskt väloljat alg mot skickliga individualister.

Kan dock Miami börja få Chicago att kasta bort bollar så ja då blir det här en lång serie.

Ännu en gång imponerar Chicagos bänk. I tredje perioden spelar Miami med sina starters Bibby, Anthony, Wade, James & Bosh samtidigt som Chicago har inne Gibson, Watson, Deng, Brower och Asik. Där gick Chicago från 10 poängs ledning till 20. Sjukt var ordet.

Chicago har ett system som fungerar, som alla accepterar och alla underkastar sig. Det är fascinerande hur bra spelare nr 8-10 i Chicagos är. Det blir jobbiga löneförhandlingar i somar för Bulls.

* * *

Ida Aasa till Kvarnby kom det här om dagen ja. Jag tror att det blir en bra "fit" för henne. Hon kan rent av ta en startplats i backcourten med Brittany Smart. Jag tror att Kvarnby kan bli ett topp fem lag nsäta år om alla får hålla sig friska.

Lycka till Ida både på Chalmers och i Kvarnby. Tack för det året  i Comets. Du kommer att vara saknad.

* * *

Koponen spelar alltså  landskamper med finska landslaget. 3 poäng och 3 returer i den första matchen blev det för det blonda energiknippet.

Jag tror inte att så många förstått under säsongen hur bra Koponen egentligen är. Bara fundera. hur många nordiska landslagsspelare har vi haft i Comets under 2000-talet?

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.