Makalöst!! Inget annat.

Ja vad ska man säga om Dirk Nowitskis uppvisning från inatt. Dallas är 15 ner med 5.04 kvar och gör 17-2 därifrån och in.

Eller rättare sagt Dirk Nowitski gör 17-2 på Thunder och tar matchen till förlängning. (Dirk gjorde bara 12 av dom 17). Detta var bland dom mäktigaste comebacks jag någonsin sett. Sjukt var ordet.

Ta en titt.

 

Det finns demoraliserande förluster också finns det sådanna som den här.

En reflektion som både jag och Christoffer Lundström har hafr är att Oklahomas spel när Wesbrook hanterar bollen blir väldigt stillastående och i princip helt utan sving. Det är när James Harden är inne som Oklahoma får ett bättre lagspel. Titta på deras spel och förundras över hu få screens som säts i anfall på annat än bollen när Wesbrook spelar 1a. Märkligt! Det känns kört för Oklahoma nu.

Dallas däremot har som det nu känns sin chans på en titel unde Dirk-eran. Det unnar jag helt klart honom men sett till hur matcherna sett ut så är kvaliteten i East högre. Men Dirk är alltid Dirk oavsett motstånd.

Dalls ska vinna en till match först men det räknar allafall jag med att dom gör.

* * *

Chicago måste vinna inatt mot Miami annar är det slut på den serien skulle jag tro. Det finns några faktorer som måste går rätt för att det ska bli vinst.

1. Chicago behöver 15-20 Fastbreak points. Dom har så stora problem i fem mot fem att lätta poäng behövs.

2. Derrik Rose måste visa att han är MVP. Kan han komma till linjen 12-16 gånger är chansen stor för Chicago.

3. Nåon av skyttarna Korver, Brewer eller Deng måste sänka lite.Chicago blir för enahanda utan skytte och då blir det ännu enklare för Miami att spela 5-5 försvar.

* * *

Det jag fascineras av Miami är att deras trio James, Bosh, Wade främst har sin status genom den offensiv de kan prestera. Faktum är dock att det är just defensiven som blivit så otroligt bra sedan traden.

Deras sätt att försvara screens och byta på allt och deras rotation i försvar är helt makalös. Det går nästan inte att få enkla avslut mot dom i fem mot fem.

Ta en titt. Det är vackert hur dom arbetar i försvar. Speciellt Lebron och Wade. Dom har en spelförståelse i som är makalös. Det är inget man tänker på vanligtvis bland alla häftiga dunkar och skott men det är magiskt.

Miami har hållit Chicago på 85 poäng nu två matcher i rad. Dom släppte Boston över 91 en gång men aldrig över 100 poäng i förra serien. I första rundan mot Philly var Sixers över 91 poäng en gång men då förlorade dom ändå.

Offense wins matches, Defense wins Championships!!

* * *

För dig som är tränare i Västerbotten och intresserad av att vara med och leda Norrlands Regionslag nästa år så är det dags att söka.  Du gör det här.

Ta chansen. Visst det tar tid men det är en boost för din tränarkarriär om du får chansen.

* * *

Norrlands regionslag på Dam och Herrsidan för födda 1996 åker på fredag till Huskvarna för Miki Herkel Cup. Från Västerbotten har vi med Emil Davidsson, KFUM Umeå, Kajsa Olsen, KFUM Umeå och Zanna Bäckman, KFUM Skellefteå.

Jag har skvallrat till tidningarna. Vi får se om dom nappar och gör något på dom lyckliga talangerna som får åka.

* * *

Svenska Basketbollförbundet har bytt logor i hela sin verksamhet. Ta en titt på www.basket.se. Sedan har också Damligan bytt namn till Svenska Basketligan Dam och herrarnas till Svenska Basketligan Herr. Jämlikt så det förslår men egentligen vad var det för fel på Damligan.

Jag tyckte att Damligan var ett ganska bra namn. inget större tvivel om att Damligan just handlade om ligan med damer. Svenska Basketligan Dam på en liten logga är inte lika tydligt. Men det kanske bara är jag som tycker så?

Loggan i sig är det inget fel på och ja. Nu står det Svenska Basketbollförbundet på loggan vilket är mer tydligt än Svensk Basket som det stod förut. Svensk Basket känns mer allmängiltigt än just Svenska Basketbollförbundet.

* * *

Nordic Federation Cup avgjorde förra helgen i Huskvarna. Det är ungefär som innebandyn Distriktslags SM som Umeå arrangerade för någon månad sedan.

Alla distrikt utom Norr, Västerbotten och Gävle-Dala deltog.

Ska vi kalla det tråkigtll! Jag har inte prioriterat det själv i mitt arbete men på sikt måste distriktlagsverksamheten igång igen. Så är det. Den har varit död sedan 1994 i Västerbotten. 1994 alltså!!!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.