Demokratins sönderfall

Av , , 7 kommentarer 34

Nu står det klart att våra länsmedia skiter i folk som bor i glesbygd.
Förtst lägger man ner de lokalredaktioner som skulle bevaka glesbygden och nu visar man sin totala likgiltighet genom att sluta distribuera lördagstidningarna. Allt av kostnadsskäl som det heter, tidningarna har inte råd med kunder i glesbygd.
Jag har tröttnat på denna diskriminering och har i dag sagt upp min prenumeration av tidningen, detta är min enda möjlighet att protestera mot orättvisan,hoppas att fler följer mitt exempel.
Har tidningarna inte råd med oss vad finns det för skäl att vara kund hos dom?

7 kommentarer

Ny teaterföreställning (intrig)

Av , , 4 kommentarer 17

Numera är det inne med teater i alla dess former. I Björkvattendalen finns nästan alla förutsättningar för att lyckas.
Här finns sedan tidigare både manusförfattare och regissör som haft framgång. Möjligen kan problem uppstå i sökandet efter rätt skådisar och statister. Det finns uppenbart skådistalanger som tar avstånd från själva intrigen som kan bli ganska jobbig att hantera om man värdesätter grannsämjan.
Uppsättningen av teatern passar som intrig där älgjakten borde vara det självklara temat. Eftersom älgjakten berör många i glesbygd torde ett intrigspel om just jakten dra fulla hus.
Jag ser fram emot en trevlig föreställning och efter vad jag förstått är manuset redan klart.

4 kommentarer

SD propaganda ?

Av , , 4 kommentarer 14

Någon Häxanmexan har med kommentarer försökt marknadsföra SD/Borgarpolitik på min bloggsida. Jag har förpassat den propagandan till papperskorgen. Skaffa en egen sida är mitt enkla råd. God Natt

4 kommentarer

Hur är det ställt med intelligensen egentligen?

Av , , 4 kommentarer 24

Hej, det är midnatt och tankarna snurrar. Har följt turbulensen efter sverigedemokraternas statskupp vilket är intressant men inte så förvånande. När SD gjorde sitt budgetförslag var man väl medveten om att deras förslag skulle falla och att man då skulle stödja alliansens högerpolitik. Denna taktik fattar vilken 2-åring som helst. Hoppet var naturligtvis ett försök att ge borgarna och SD makten trots ett katastrofalt valresultat.
De rödgröna genomskådade taktiken och beslöt att extraval skulle hållas vilket nog var det enda rätta.
Alliansen och SD såg sin chans att ta makten och Lövén svarar med att ett nyval skall hållas vilket i rådande situation är det enda rätta. Alla partier som nu ligger nära 4%-spärren har all anledning att vara extra nervösa.
Men vad väntar? Alliansen med M och Anna Kinberg-Batra vill naturligtvis komma till makten med hjälp av SD. Vill väljarna samma sak återstår att se. Kinberg-Batra kommer troligen att utses till borgarnas statsministerkandidat i en borgerlig regering.
Kinberg-Batra uttalade nyligen att intelligensen fanns i Stockholm och att människor på landsbygden inte var lika smarta och inte behövde tas någon notis om.
Tack Kinberg-Batra för det uttalandet, det visar att du går längre än SD i din människosyn. SD angriper utlandsfödda och Kinberg-Batra angriper folk på landsbygden i Sverige som mindre smarta, där finns den gemensamma nämnaren med SD på hur man ser på sina medmänniskor.
Jag blir inte förvånad om Kinberg-Batras fostran skett på Lundsberg där den självutnämnda överklassen fått sin skolning. Själv är jag pensionerad arbetare med 7-årig folkskola som bor på landet och anses ointelligent i Kinberg-Batras värld, hoppas att kommande val visar vad folket vill. Själv är jag dock tillräckligt intelligent för att vara en stolt V-partist som fått nog av skattesänkningar för överklassen på bekostnad av välfärden för vanligt folk.

4 kommentarer

Snart skotersäsong.

Av , , 5 kommentarer 18

Jag och Ruth hade vårt första gräl i kväll, anledningen var att jag vill göra saker som gynnar fler än mig själv. Hon påstår att jag inte frågar mina grannar om hjälp. Jag har lärt mig att ska man ha något gjort får man fan göra det själv.
För att visa Ruth att jag visst kan fråga om hjälp gör jag det NU.

Hej alla skoteråkare i Björkvattsdalen! Jag har under många år skottat snö i massor för att fixa överfarten över Sörbäcken där många skoteråkare passerar varje vinter. Nu är jag less på skottandet som dessutom inte ens resulterat i ett tack från alla som använder leden.
Därför mina slöfockar till vänner utmanar jag ER. Material till en skoterbro finns på plats senast onsdag 8 okt.
Vill du vara med och bygga bron är du välkommen att meddela när du har tid och möjlighet att hjälpa till. VÄLKOMMMEN.
Jag börjar jobbet troligen på onsdag 8/10.
Ingen broavgift är planerad för i Bjärkvattnet ska allt vara gratis.

5 kommentarer

Inför valet.

Av , , 5 kommentarer 14

Det skrivs en massa nu i valtider, senast fastnade jag för Folkbladets ledarsida där Linda Westerlind analyserat vindrikningen inför stundande val.
Rubriken var ”Balansen mellan att rösta med hjärtat och hjärnan”.
I slutraden nämner hon även plånboken.
Jag har försökt förstå vad hon egentligen menar och med min blygsamma skolning gjort en liten analys.
Att rösta anser jag vara en plikt, röstar du inte skall du hålla käften om saker du anser vara fel eftersom du inte har gjort ditt val i politiken.
Sedan ser jag en stor skillnad mellan att rösta med hjärtat eller hjärnan. En röst med hjärtat är vad som är tradition sedan låg tid inom den egna familjen (arvet).
Att rösta med hjärtat är vad du känner just för stunden vilket kan skifta från dag till annan.
Att rösta med plånboken, jaa då ska man tänka sig för väldigt noga, kanske dina aktier är värdelösa inom kort eller det förväntade föräldraarvet inte var vad du väntat dig. Pengar och rikedom kan försvinna fortare än vad man trodde en gång.
Att rösta med hjärnan ställer ju till skillnad från tidigare alternativ vissa krav på tänkande. Kanske lika bra att inte alla tänker efter så noga för då skulle vi få en enpartistat nämligen Vänsterstyre. Tråkigt, då har man ju ingen att debattera med i det politiska rummet. Fast Reinfelt, Åkesson, Lööv, Hägglund och Björklund kan man väl vara utan.
Människans hjärta sitter ju på vänster sida, ett faktum som borgarna inte riktigt förstått ännu. Sov gott om nätterna medan dina skattepengar berikar riskkapitalister i skatteparadis samtidigt som våra gamla ligger i obytta blöjor på våra äldreboenden.

5 kommentarer

Gruva i Rönnbäck?

Av , , 4 kommentarer 12

Hej igen, det var ett tag sedan jag bloggade och upptäckte en del kommentarer på min förra blogg som jag missat. Förlåt min slöhet, jag skall bättra mig.
Närvarade vid ett gruvmöte anordnat av forskare från Luleå tekniska universitet; mötet handlade om den tänkta Nickelgruvan i Rönnbäck. Ett intressant möte där tre olika falanger fanns representerade. En grupp för, en grupp mot och en grupp som var osäker. Eftersom jag som vänsterpartist som värnar om vår miljö deklarerat att (V) tar avstånd från denna gruva hamnade jag vid grupparbete i nejgruppen. Det var intressant att i samma grupp deltog representanter från rennäringen vilka också är negativa till en gruva. Vänsterpartiet ser framförallt på miljöfrågan medan samebyarna oroas för sin framtida näring, vilket var den största skillnaden.
Vi har tidigare fått information från exploatören att det enda negativa en gruva medför är damm från sandmagasinet. Hej å hå, vi vet att dammpartiklar från koksverket i Mo i Rana gjorde snön i Tärnaområdet svart, ett lysande exempel på hur damm och andra föroreningar kan spridas med vindarna. Vi vet också att berget i Rönnbäck innehåller både uran och asbets. Asbest är totalförbjudet och särskilda restriktioner finns för hanterig av asbest.
Sandmagasinet i Rönnbäck kommer att innehålla asbest som sprids över stora områden. Människor och djur som utsätts för detta riskerar att dö på ett sätt man inte ens önskar sin värsta fiende.
Någon sade att det var bara att vattna lite grann så är dammproblemet löst. Men stopp ett ögonblick, – skiten finns ju kvar eller räknar man med att allt åker nedströms långt från gruvområdet och då blir det någon annans problem? Hur cynisk får man bli?

4 kommentarer

Vapstens sameby på offensiven.

Av , , 20 kommentarer 84

Älgjakten, fjällbefolkningens heliga ko är snart bara ett minne om samebyns planer blir verklighet. Egoismen skördar offer och nu skall ortsbefolkningen offras. En sviktande älgstam i fjällområdet har medfört minskade tilldelningar för alla, vilket samebyn nu vill kompensera genom att ta både mark och tilldelning från ortsborna. Jakten för fjällbefolkningen är både kultur och tradition. Men framförallt allt ett värdefullt tillskott för försörjningen för många lågavlönade och pensionärer som lever under EU:s fattigdomsnivå. Vi betraktas uppenbart av samebyn som människor man inte behöver ta någon hänsyn till – trots att många ortsbor också är samer och att vi även fortsättningsvis skall leva i samma område. Om inte detta är hets mot folkgrupp vad är då hets. Många människor är upprörda och förtvivlade över vad som uppfattas som en ren krigsförklaring.
Här visar det sig att Länsstyrelsen och Vapstens sameby ligger i nära symbios med varandra. Det framgår av handlingarna att redan 2013-08-22 uppmanade Lsty. samebyn att komma med synpunkter på ortsbojakten. 2014-05-26 kom svaret från samebyn.
Samebyn förfogar redan över så stora marker att man inte hinner jaga dessa marker utan att anlita s.k. gästjägare, nu kommer det att krävas ännu fler av den sorten.
Ett gästjägarsystem som Länsstyrelsen beslutat om och som innebär att dessa gäster inte behöver registreras eller kontrolleras. Dörren är vidöppen för underupplåtelser vilket inte får ske enl. RNL. Den enda lösning jag ser just nu är att länsmyndighetens jurister lär sig att det finns andra lagar än RNL.

20 kommentarer

Ovanlig satsning vid entré Storuman

Av , , 6 kommentarer 32

Folkbladet 23 april 2014 stod att läsa om en intervju med kommunalrådet Tomas Mörtsell. Intervjun skapar stor förvirring. Ärendet diskuterades i senaste kommunstyrelse där jag själv var med och kan bara konstatera att en hel del felaktigheter finns i intervjun med Herr Mörtsell.
Citat 1. ”Och nu verkar det alltså inte vara långt borta innan spaden sätts i jorden. Det hänger lite på hur många företagare som är intresserade säger han”. Slut citat 1. I en demokrati menar jag att det först och främst krävs ett Fullmäktigebeslut innan det sätts några spadar i jorden, vilket inte ännu finns.
Citat 2. ”I den nya affärslokalen som ska bestå av flera olika butiker ska man bland annat kunna köpa byggmaterial.” Slut citat 2.
Vid den bristfälliga information som framkom vid kommunstyrelsens möte framgick tydligt att affärslokalen var avsedd för ETT enda företag till en kostnad på ca. 17 milj. kronor. Vad blir då kostnaden om kommunen bygger för fler företag? Bygger man för ett företag nu blir det svårt att säga nej om fler intressenter dyker upp och kräver lokaler i framtiden.
Citat 3. ”I anslutning till lokalen ska dessutom en plattform byggas där tyngre fordon kan stanna till för shopping, rast, vila.” Slut citat 3.
Min första fråga är hur många långtradare stannar i Storuman för att shoppa byggmaterial?
Samtidigt finns ett önskemål om ett Truck-Stop vid Tullen i Tärnaby där finansieringen skulle ske med privata medel, men som stötte på politisk patrull och som uppenbart inte är intressant bland makthavarna i kommunen. Vad håller ni på med ?
Blir det fler jobb ? Citat 4. ”Inte jättemånga nya jobb men i alla fall några.” Slut citat 4.
Den stora frågan är, hur många befintliga företag drabbas negativt av detta? Frågetecknen hopar sig och framförallt strider detta projekt mot Kommunallagen. Troligen.

6 kommentarer

Medias möjligheter.

Av , , Bli först att kommentera 18

Eftersom våra länsmedia vägrar att delge sina läsare allt som berör de kränkningar som samer utanför samebyarna drabbas av är vår enda möjlighet att vi själva via bloggar, insändare och facebook m.m. beskriver rådande myndighetsmissbruk.
Min sambo har länge tjatat med mig att jag skall gå med i facebook för att där fritt kunna beskriva alltings djävligheter.
Nu har jag gjort det och är imponerad över vilken SNABB spridning allt man skriver har. Vid mitt senaste inlägg tog det 5 sek. och det var 4 tummen upp. Fantastiskt vilket genomslag på en liten byafråga. Med den spridningseffekten behöver vi vare sig VK, VF eller V-bottensnytt. Haka på i det digitala mediabruset gott folk.

Bli först att kommentera