Come back ?

Efter ett långt skrivaruppehåll skall jag försöka igen och efter att ha läst Håkan Rombes (fp) flygbloggar kan jag inte annat än beundra hans klarsynthet, fan vet om han inte i grunden är vänsterpartist,  synd bara att (fp) är splittrat. Frågan handlar inte om flyget på Gunnarn utan om kommunens ekonomi där det nuvarande styret totalt blundar för verkligheten. 

Folkomröstning säger några och flygförespråkarna med Erold Vestman i spetsen går i taket och svamlar i nattmössan om andra saker allt för att föra in resonemanget på sidospår, fast det är klart "sidospår" har ju blivit ett signum för den gode Erold.

Som vänsterrealist måste man ändå prioritera välfärdsfrågorna som ALLA i kommunen har glädje och nytta av och då hamnar tidsvinsten på en halv lunchrast långt ner på välfärdsskalan. 

De grova felbedömningar som flygbolabets ordf. EAE gjorde vid den första  budgeten på 4,5 milj. som i slutändan blev över 11 milj. för 2009 är hårresande, om detta hade skett i ett privat företag hade EAE  fått foten ganska omgående men nu sitter den sjävutnämda "klanen"  i maktfullkomlighetens bo och kliar varandras ryggar fullkomligt kallsinniga för välfärdsfrågorna där skolan och vården/ omsorgen är viktiga hörnstenar som tyvärr drabbas av en sällsynt vettlös politik. Till och med revisorernas skarpa kritik mot KS avfärdas med en axelryckning vilket  ytterligare visar på makthavarnas fartblindhet. 

 

2 kommentarer

  1. Solveig

    Hej !
    Kan inte låta bli att följa med vad som händer i mina barndoms trakter även om jag nu bor närmare 50 mil ifrån Hemavan/Tärnaby. jag brukar vara inne och kommentera artiklar lite nu och då från storumans kommun.Tänkte nu att jag skriver lite till dej på din blogg och visa att man kan vara aktiv för sin hembyggd även fast det skiljer mil emellan.
    Mvh Solveig Söderström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.