Otrohet, del 2

 Igår skrev jag i bloggen om CIA-chefen Petraeus som fått sparken i kölvattnet av en otrohet. Idag dyker det upp en säkerhetspolitisk expert i DN och pratar om "han visat monumentalt dåligt omdöme" och "David Petraeus otrohetsaffär hotar USA:s säkerhet på ett indirekt plan". Jag ska inte kommentera det mer än jag gjorde igår med mer än att om en otrohet hotar USA:s säkerhet är de illa ute. (http://www.dn.se/nyheter/varlden/skandalen-indirekt-hot-mot-usa )

 

Men otrohet är inte bara en fara för karriären för vissa, utan även direkt livsfarligt. Svenska Dagbladets bloggare Anna Lagerblad redde ut det här häromdagen. Att avlida under själva akten är ovanligt men bland de som faktiskt gör det är andelen otrogna förkrossande stor. Hon nämner en undersökning från Sydkorea där 1 av 14 döda var tillsammans med sin fru vid dödstillfället, och en tysk undersökning där bara 9 av 68 döda var med sin vanliga partner. Anledningen då? Mycket mat och alkohol, hjärt- och kärlsjukdomar som förvärras av dåligt samvete. För att inte tala om att " Älskarinnan/älskaren är ofta yngre och piggare och samlagen mer atletiska." Det sista kanske leder till att hjärtat inte orkar med. Tydligen är det mest män som dukar under vid dessa tillfällen också.

Annas blogginlägg hittas här: http://blog.svd.se/idagbloggen/2012/11/07/otrohet-kan-vara-rent-livsfarligt/

En kommentar

  1. Betraktaren X

    Haha, Petraeus-affären innehåller en del underhållning också. Paula Broadwell som han var otrogen med skrev en biografi om honom tidigare i år. Titeln? ”All in” 🙂
    Ordvalet embedded när hon skriver ”Broadwell embedded with the general, his headquarters staff, and his soldiers.” är också rätt kul såhär i efterhand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.