AVFÖRINGSBAKTERIER ÖVERALLT, så överdrivet

Då var det dags igen. Nya tidningsartiklar om nånstans där det finns bakterier. Fler avföringsbakterier på skärbrädan än på toasitsen! För att inte tala om kökssvampen eller kökstrasan. Tidigare har man kunnat läsa om kundvagnar, pengar och säkert en massa andra ställen också.

Nu undrar ju vän av ordning: Varför är inte alla sjuka exakt jämt? Vore bakteriemängden på pengar osv. direkt farliga skulle vi ha andra hygienvanor. Det räcker väl att tvätta händerna innan matlagning, tillaga maten ordentligt, skär inte kött på samma skärbräda som t.ex. kyckling utan att diska först osv. Hur svårt kan det vara? Vanligt sunt förnuft räcker väl bra. Och om nån tvekar: Slicka inte på pengar eller på kundvagnars handtag.

Tidningarna borde sluta skrämma upp folk för några bakterier på kundvagnar. Återkom när det finns resultat som tyder på att kundvagnsbakterier faktiskt gör folk sjuka, DÅ ska jag lyssna. Tills vidare agerar jag som jag alltid har gjort.

 

Några av artiklarna finns på:

http://www.vk.se/747140/skitigare-an-du-tror

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/skarbradan-ar-snuskigare-an-toasitsen_7682502.svd

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15805865.ab

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Peter

    Blir iofs mer bekymrad över folks matvanor om det hittas AVFÖRINGSBAKTERIER på deras skärbrädor!! Nog finns det säkert en o annan som ägnar sig åt koprologi/koprofagi, men att det ska vara ett utbrett beteende är jag klart tveksam till.

  2. Pontus

    Sen är det bara bra att bygga upp toleransen tror jag. Människan är knappast framväxt (evolutionerad?) för att ha det så sjukt rent som det är nuförtin’

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.