Guldkorn på Campus, del 2

För ett tag sen rekommenderade jag arrangemangen som ingår i Kultur på Campus (inlägget: http://blogg.vk.se/betraktelser/2012/11/10/kultur-pa-campus-ftw-1138383), men det finns mer att se och uppleva på Campus på Umeå Universitet. Idag ska jag rekommendera ett konstverk som förtjänar fler som tittar på det. Jag brukar vara ganska kallsinnig inför konst, men Mirror Digital Clock som det heter är otroligt coolt. Det är en gigantisk digital klocka som sitter i taket på Universitetsbiblioteket. App, app, app, inte sluta läsa nu! Det kanske inte låter så fräsigt, men det är det. Den är uppbyggd av 28 stora speglar, där vardera spegel är en bit av en digital siffra. Speglarna är upphängda i wirar i taket och motorer flyttar på speglarna så att rätt siffror visas. Du kan kolla på klippen nedan för att få en översiktlig bild av vad som händer, men klockan ska upplevas på plats tycker jag.

Det var ett tag sen jag såg den, men om jag inte minns fel så tar man höger när man kommit in på UB, så att man kommer in i den stora salen, och så får man leta sig fram sen, eller varför inte fråga en bibliotekarie. De brukar vara så trevliga så.

Tack till M.U för idén om en serie inlägg om guldkorn på Campus.

 

Mer om klockan:

http://www.statenskonstrad.se/se/Menu/Upplev/Byggnadsanknuten+konst/Gestaltningar/2009+-+2000/2007/Albin-Karlsson

Etiketter:

En kommentar

  1. Ulrika Andersson

    Det stämmer att i Studiesalen på Universitetsbiblioteket finns en stor fin digital klocka, Mirror digital clock.
    Konstnären heter Albin Karlsson, född 1972. Han säger sig vara ”besatt av tiden” och vill genom sina konstverk illustrera tiden. Just Mirror digital clock visar tiden som en del av rummet.

    Ni som vill se klockan, kom till Universitetsbiblioteket, ta höger intill informationsdisken, in till Studiesalen. Där går ni snett åt vänster in mot centrala delen av Studiesalen. Klockan hänger över en yta med grupparbetsbord där det alltid sitter många studenter. Välkomna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.