Matporren väller över oss

Jag har den senaste tiden hamnat i flera samtal gällande hur folk framställer sitt liv på Facebook och bloggar. Många målar med sina inlägg och bilder upp det perfekta livet med fina barn, god mat, goda vänner, en förstående och kärleksfull partner osv. Nu KAN det ju vara så att det bara är jag och de som jag pratat med det om som inte har ett perfekt liv, men tills vidare utgår jag ifrån att det inte är så. Mina bloggande vänner Anna och Linda berör fenomenet på

http://annahrochnu.blogspot.se/2012/11/merry-fucking-x-mas.html

http://mellanmjolksliv.blogg.se/2012/december/i-huvudet-pamig.html

Matporren är en ingrediens i skönmålandet av sitt liv. Matporr = Bilder på perfekta middagar. Igår blev jag påmind om när jag tidigare i höstas, efter en idé från en kollega, la upp en bild på min fredagsmiddag. Möjligen mera åt anti-matporrhållet. Ett högst uppskattat inlägg för övrigt. Jag mumlade nåt om att jag skulle lägga upp bilden på bloggen också, så här kommer den, med orginalbildtexten.

 

 

"I en tid där matporren väller ut över oss på internet, i sociala medier, TV och tidningar presenterar jag min fredagsmiddag. Helt oretuscherad, bara dagsljus och en kökslampa som ljussättning, fri från finesser, men på det stora hela en god måltid. Trevlig helg på er!"

Hoppas du får en riktigt bra lördag!

/ Betraktaren

 

Etiketter: , ,

5 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Hahaa… den var bra, och det är ju förmodligen så där det ser ut, hos dom flesta. Visst är det kul med fint upplagd mat, men mest då man har matgäster, har aldrig tänkt på att det skulle kallas matporr, men det ordet kan ju vara snubblande nära sanningen. Ha det gott!

 2. Helena Nilsson Springare

  Jaa!! Lite mera vardag och inte så mycket förljugen och uuuuunderbar matprakt *uurk*

  Livet består av mer smulor på bordet än vad vi någonsin kommer att hinna torka bort i alla fall… så låt dem få vara kvar och våga visa mera vardag!

 3. Anna

  Läste nått intressant igår om fenomenet med att konstant dela med sig av positiva statusuppdateringar. På Lunds universitet bedrivs studier som drar paralleller mellan allt för positiva status uppdateringar och antisociala personlighetsdrag. Vilket känns lite intressant då detta fenomen med positivism i uppdateringar nått sin absoluta gräns, iaf för mig. Jag tror dock att vi som känner oss som om vårt liv är mindre perfekt än dessa otroligt lyckade människorna kanske ska tänka om. För vad är det som säger att de är så lyckliga? Inget !! För vore man så lycklig skulle man inte behöva konstant dela med sig detta på ett ”öppet” forum då skulle det vara nog med enbart vetskapen om lyckan …

  http://annahrochnu.blogspot.se/2012/12/natskryt-ett-tecken-pa-storning.html?m=1

 4. peter

  Speciellt gillar jag den inexakta uppläggningen av korvbitarna(?) Nästan så att jag tror de är noggrant utplacerade. Dvs organiserad antimatporr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.