Surfa utan reklam

Jag har använt gratistillägget AdBlock i Google Chrome i många år för att slippa se en massa störande reklam när jag surfar. AdBlock tar bort reklam från vanliga wesbbsidor, facebook, youtube osv. Det är löjligt lätt att installera och använda, dvs. man trycker på en knapp för att installera, sen är det bara att surfa reklamfritt. Som ett experiment avaktiverade jag det och kollade på aftonbladet.se. En gräslig upplevelse. På bilderna kan man se att utan AdBlock ser jag mest bara Aftonbladets logo, Fredrik Virtanens nuna, och reklam. Med Adblock syns det betydligt mer utan att jag behöver scrolla.

 

 

För Chrome finns tillägget på https://chrome.google.com/webstore/detail/adblock/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom

Uppe till höger på den sidan finns en knapp för att installera tillägget.

 

Firefox:

https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/adblock-plus/

Jag använder inte Explorer, så jag länkar inte till dess variant av AdBlock, men jag vet att det finns i alla fall.

Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.