Näthatare, oknullade?

På facebook för en stund sen länkade en av mina vänner till http://arbetarbladet.se/ledare/1.5398636-jenny-wennberg-oknullad-ful-korkad

Kortvarianten av historien är att Karlskoga kommun gjort om sin prioritering av snöröjningen ur ett jämställdhetsperspektiv. Inga konstigheter kan man tycka, det de främst gjort är att ploga vägar som leder till dagis och skolor tidigt, och sen vägar som leder till stora arbetsplatser. Tidigare var det av någon outgrundlig anledning mansdominerade stora arbetsplatser. Detta uppmärksammar Jenny Wennberg i sin ledare i Arbetarbladet, och då brakar det lös. Hon får mail och telefonsamtal med innebörden att hon verkar få knulla för lite, är ful, korkad och psykiskt sjuk. Näthat alltså.

Så om jag leker med logiken en stund. Vad är det Jenny har gjort? Jo, hon har tyckt i en jämställdhets/genusfråga. DET har utlöst näthatet. De som hatar tycker alltså att det räcker med någon som tycker i genusfrågor är förtjänat av hat. Då ska vi se, de som skickar hatmailen tycker ju också i genusfrågor (typ att allt ska vara som det är). Näthatarna tycker alltså att Jenny rimligen borde vara oknullad, ful, korkad och psykiskt sjuk eftersom hon tycker i genusfrågor. Med samma logik borde även näthatarna själva vara det. Med näthatarnas egen logik är de alltså korkade, fula, psykiskt sjuka och får ligga alldeles för lite. Sug på den om du är näthatare.

Nu tror jag inte att de är det, utan bara allmänt dumma i huvudena som inte diskuterar sakfrågor istället för att spy ur sig otrevligheter som de aldrig skulle göra om de inte var anonyma.

Den ursprungliga ledaren om snöröjningen:

http://arbetarbladet.se/ledare/1.5382292-gubbplogat

/ Betraktaren

Etiketter: , ,

5 kommentarer

 1. VK - VenusKuriren.se

  Vill gärna berätta för ”Betraktaren X” med fler att näthatet drabbar även män som skriver i genusfrågor. Mail, telefonsamtal är kontaktvägar vi drabbas genom. Företrädesvis är det bara kvinnor som kommer med dödshot, förlöjligande, hat, hat, hat …
  Varför?
  – Vi visar bara att myntet har två sidor!
  TREVLIG HELG

 2. Nja...

  Tror du har fått det lite om bakfoten… hatet kommer inte ifrån att hon tycker i en genusfråga, utan det faktum är att hon försöker göra en genusfråga av något som inte är en genusfråga…
  just sayin

 3. Kim

  Så, ”Nja…”, du menar att hatbrev som attackerar debattörens person är en helt okay reaktion när du tycker debattören har fel?

 4. Nja...

  Självklart inte, personangreppen/hoten är absolut inte ok.
  Men Betraktaren skriver ”Vad är det Jenny har gjort? Jo, hon har tyckt i en jämställdhets/genusfråga”, det är för många helt fel… det gör inte hoten eller hatet rätt dock.

 5. Nja...

  Självklart inte, hatet och hoten är såklart inte ok. Betraktaren skrev ”Vad är det Jenny har gjort? Jo, hon har tyckt i en jämställdhets/genusfråga” och jag försökte förklara att det är nog det som gör många upprörda/arga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.