40-årskris

Från lite olika håll har jag den senaste tiden fått frågan om jag inte har fått nån fyrtioårskris. Obegripliga har jag tyckt att frågorna varit, det är ju länge kvar…

Jag stöter inte på 20-åringar, planerar inga bergsbestigningar, funderar inte på att köpa en cab eller söker mig till någon sekt och har ingen depression. Det närmaste kris jag kommer är hip hop och skägg. Hip hopen har kommit smygande det senaste året. Det går i vågor, men emellanåt blir det perioder med Cleo, Syster Sol, LL Cool J m.fl. De tidigare favoriterna, gubbrock ála Springsteen, Lundell och Van Morrison får mindre och mindre speltid. (Jag kanske borde nämna discokulan i vardagsrummet också, men den är ju faktiskt för barnens skull :-). Hm, en rosa hatt har jag visst gått omkring med också…)

Och så var det skägget. För första gången nånsin har jag de två senaste veckorna odlat skägg. Lite udda kris att skaffa sig ett utseende som gör att man ser ÄLDRE ut 🙂 Med lite god vilja kan man ju tolka det som en önskan om en förändring, typiskt 40-årskrisaktigt. Häromdagen när jag talade om skägget som min enda kris fick jag en medkännande blick. "Vänta bara, en vacker dag kommer du att vakna på morgonen och det kommer att kännas i hela kroppen att nåt är på gång. DÅ kommer krisen." Hur nu en kvinna i mitten på trettioårsåldern kan vara expert på manliga fyrtioårskriser är oklart, men jag tror hon har fel.

Igår bestämde jag mig, imorgon rakar jag bort det. Dagen och gårkvällen har dock bjudit på en del protester av typen "Nej, nej, låt det växa nån vecka till, sen kan du ansa det på nåt trevligt sätt." Jag vet inte hur jag ska göra. Det enda jag vet är att jag skjuter upp beslutet lite. Känns bra att vara herre över sin egen kris och bokstavligen kunna raka bort den när jag vill!

Fotnot: Sugen på lite skön hip hop? På med spotify och kör Cleo – Left this city burning (Cleo – Left The City Burning), Syster Sol – Kärleksrevolt (Syster Sol – Kärleksrevolt (ft AKI, Dani M, General Knas) och LL Cool J – I need love (LL Cool J – I Need Love).

 

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

 1. Betraktaren X

  Svar till Anna Holgersson (2013-01-23 18:46)
  🙂 Ja, det gör nog det. Jag fick tips om en kort tuppkam också, men valde att ignorera. Nån ordning får det ju lov att vara!

 2. Q

  Tror dock inte att skägget är en 40-års kris. När krisen slår, kommer det att kännas och du behöver inte gissa dig till att det kanske, måhända är en kvasi-40-årskris. Varför vet då jag – ” en kvinna i mitten på trettioårsåldern” att detta kommer att inträffa, well, är det i närheten av kvinnors 30-års kris så kommer det att kännas.

  Mer om 40-års krisen!
  http://bra-att-veta.se/40-ars-kris-medelalderskris/
  http://www.psykologiguiden.se/www/pages/?ID=208&PSQ=494

 3. Betraktaren X

  Svar till Q (2013-01-23 19:43)
  Jag föredrar ordvalet ”Om” istället för ”När” när det gäller krisens tillslag 🙂
  Intressanta länkar. Den första var ju hoppingivande, det går ju att undvika krisen helt uppenbart.

 4. Anna

  Skägg! Absolut fortsättning på skägget! Du kan leva med att ansa det lite då och då, för inte vet jag men det borde väl gå fortare än att raka varje dag…

 5. Betraktaren X

  Svar till Anna (2013-01-23 20:40)
  Jag tar en dag i taget som man brukar säga. Vore iofs. lite kul att ha kvar det nästa gång jag träffar mamma, hon kommer att bli chockad 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.