BRA låtar i Melodifestivalen

Jag har inga särskilt starka känslor inför Melodifestivalen, varken positiva eller negativa. Jag ser visserligen fram emot deltävlingen i Skellefteå som jag och barnen ska åka på, men det är för deras skull. Igår undvek jag hela spektaklet, risken för överdosering är annars överhängande.

Det ska ändå erkännas att det har kommit en hel del bra låtar från den tävlingen genom åren, som man kan lyssna på alldeles frivilligt. Bland de svenska låtarna vill jag slå ett slag för den låt som fick NÄST MINST röster av alla 2008. Fullständigt obegripligt. Njut av Eskobar i Hallelujah new world:

 

Hur har det sett ut på den internationella scenen då? Ja, den stora festivalen brukar vara en kväll av magont över allt skräp har jag väl tyckt. Schlagerfantasten L hade i höstas vänligheten att sätta ihop en LÅNG spellista med en blandning av låtar från åren som gått. Gudarna ska veta att det fann gott om usla låtar på den listan, men många bra också. Lyssna på Brainstorm och Sebastien Teller innan ni går ut i solen.

 

 

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Betraktaren X

    Svar till Anna Holgersson (2013-02-03 11:57)
    Jojomensan, en bortglömd pärla. Men svenska folket var uppenbarligen inte beredd på den kvalitetshöjningen. De kom sist i sin deltävling, och av alla deltävlingar var det bara den rent usla Razborka som fick färre röster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.