Dissad av Lennart Holmlund igen

Ja, jag ska sluta hacka på att Lennart Holmlund inte tar in mina kommentarer, alldeles snart (min poäng är en annan idag, kommer nedan). Denna gång gällde det lärarlegitimationerna. Jag skrev följande uppmaning om att sluta skylla ifrån sig, vilken han alltså inte tagit in (än?):

"Nu är jag ingen större anhängare av lärarlegitimationer, MEN du missleder dina läsare när du skriver "det nya system med lärarleg som regeringen och Björklund infört." I voteringen i riksdagen slutade det med att enbart MP och V röstade mot. Ditt parti var alltså FÖR lärarlegitimation. Lärarfacken har också varit FÖR, men nu börjar det gnissla. Det vore ju kanon om man läste på först och röstade sen."

Det som jag tycker är det intressanta i detta är inte främst sakfrågan utan att alltför många politiker ägnar alldeles för mycket energi på att skylla ifrån sig på nån annan. Händer det något de inte gillar i samhället, tittar de snabbt på sina politiska motståndare och funderar på vem som ska få skulden. Kritik av sina egna beslut är också närmast icke existerande. Sluta kasta paj på varandra hela tiden, och samarbeta nr det går, och när det inte går vore det uppfriskande att få höra vad ni vill och inte bara vilka fel andra gör.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.