Kattdyrkan

Det har pågått under lång tid, det oblyga kattdyrkandet på facebook. Folk lägger upp bilder på sina eller andras katter. Arga katter, luriga katter, gulliga katter, utspökade katter, katter med pratbubblor där de säger eller tänker något kul. Jag gillar katter, och även bilderna på katterna, så jag kommer inte att ondgöra mig över denna kattdyrkan på något sätt, MEN likväl undrar jag varför inte hunddyrkan förekommer i samma utsträckning? Visst lägger folk upp bilder på hundar och är med i diverse hundgrupper, men inte alls med samma frekvens. Why? Varför har katter en särställning i detta fall?

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Hm… och därom tvista de lärda 🙂 Jag ger mig på en gissning, katter är mer cool, dom äger stället till skillnad från hunden som är en som tillåter sig att följa med i band.

    Katterna chillar mer, dom vet att dom vinner, om det skulle komma till en fight. Har du förresten sett AFV någon gång. Där visade dom den lilla katten som kaxar sig mot en björn som kommer upp emot huset.

    Kattägarna vill att katten ska ge sig men den skjuter rygg och hoppar sidledes mot björnen, som hör och häpnar, lägger benen på ryggen och drar till skogs, haha… det klippet säger ju allt.

  2. Anna H

    Mina föräldrar hade en Ragdoll-katt och den jagade iväg och kastade sig efter en stor råbock i stugan. Veterinären skakade på huvudet när han fick höra om kattens jaktinstinkt! Katter är egna till max! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.