Vapenvila i kaffefrågan

Somliga dricker sitt kaffe svart andra vitt. En del starkt andra föredrar svagt. Med eller utan mjölk. En liten mjölkskvätt, fifty-fifty eller kanske trettio-sjuttio. Jag är old school, svart och starkt. De flesta kombinationer är lätta att fixa till om man har gäster. Om man ställer fram lite mjölk och strösocker klarar sig de flesta. Svårare är det med starkt vs. svagt.

Jag och en närstående har haft en mångårig strid om kaffestyrka. När jag har hälsat på hos dem har jag fått stå ut med blask, tills jag försökte ta över kaffebryggandet hos dem. "Jag kan fixa kaffet." Jag möttes mest med grimascher när kaffet var klart. Och när de hälsade på hos mig "Koka inte så starkt nu."

Det tog väl en 10-15 år att hitta lösningen, men nu är det klart. Jag kokar allt kaffe, och den närstående tar en halv kopp, spär ut den med resten vatten och kör hopkoket i mikron! Vapenvila.

Nu på morgonen sitter jag med en kopp starkt kaffe och en bit kaka. Ja, det är gott med en gokaka på morgonen också! Mackan får vänta. Ha en bra dag därute!

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Mikael

    Inte för att jag har provat, men det känns som att det vore en bättre idé att värma lite vatten i en vattenkokare och späda kaffet med det istället för att späda med kallt och värma i micron.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.