Sminkbloggen, del 3

Hej igen alla sminkintresserade!

Dagens inlägg kommer att handla om EYELINER. Nära nog ett måste för båda könen. Här hoppar ju både en och annan av er till rejält och tänker att man minsann kan ha kajal istället, och låt gå för det då, men jag tycker att eyeliner är lite mer spännande och ger ett fräckare uttryck. Rätt påsatt kan blicken bli klar och distinkt.

Det finns många saker att tänka på när det kommer till eyeliner. Först och främst om man ska ha en vattenfast eller inte. Reflexmässigt kan man ju tänka att det är klart att den ska vara vattenfast, men jag måste nog slå ett slag för den vattenlösliga. Då det är så pass svårt att lägga den perfekta eyelinern är det ytterst praktiskt om den snabbt kan torkas bort om det blir dåligt och man slipper ta fram sin sminkbottagningsutrustning. Om man tror att det blir en dag med gråt (givet att man tänker lägga eyelinern både på övre och under ögonlocket) är det det mycket lämpligt med en vattenfast. Det gäller även om det är en så kallad träningssminkning som man ska lägga på. Alltså den som man lägger i omklädningsrummet på IKSU FÖRE det svettiga träningspasset. Samma sak gäller förstås om man tänker bada.

När det är dags att lägga på eyelinern är det lämpligt att först lägga på en concealer på ögonlocket och pudra lätt. Ta sen fram eyelinern och sätt igång att måla. Känns det Panda över spegelbilden är du fel ute och måste göra om.

Gör såhär istället:

Fördomar om män och smink är som ni alla vet omfattande. Men om man kombinerar smink med bar överkropp finns det kvinnohjärtan att vinna:

Lycka till med ert dejtande, tränande, badande, jobbande eller vad ni tänkt ägna er åt efter sminkningen! Och kom ihåg att det finns inga genvägar till den perfekta eyelinern!

Etiketter: , , , , , , ,

18 kommentarer

 1. Betraktaren X

  Svar till Anna H (2013-04-15 18:20)
  Ska är ett starkt uttryck. Min rekommendation är att bara ha det när man känner sig lite wild and crazy, varför inte i samband med fest?

 2. Anna H

  Nääee! Jag är missnöjd till MAX! Åh om jag nu fortsätter se ut som exakt den där pandan runt ögonen på framtida dejter kommer jag skylla på dig å så satsar JAG på att lägga den snyggt runt naveln istället! //a

 3. anna

  Är det inte dags att han testar lite smink själv? Inte för att det behövs… Lite mer som att bara de som haft strumbyxor på sig kan uttala sig om hur fruktansvärt obekvämt det är…

 4. Betraktaren X

  Svar till Anna H (2013-04-15 18:56)
  Det är enkelt, nästan att föredra att träna där för de som aldrig gett sig på det här med eyeliner förut. Nu är jag i och för sig ganska ensam bland mer seriösa make up artists om just det tipset, så produkten ”belly button liner” har inte slagit ännu, men det går lika bra med en vanlig eyeliner tills vidare.

 5. anna

  Nejnej det var inte din bristande eller icket bristande erfarenhet när det gäller smink jag ifrågasatte… Tror nog du skulle fixa en eyeliner … Kanske inte att jag skulle vilja sitta på andra sidan av eyelinern 🙂
  Mer att tjaa har du någongång testat smink? Typ mascara eller kanske läppstift eller nått??

 6. Marianne Hägglund

  För oss äldre, håller jag nog på vattefast om det ska
  vara runt ögonen, du vet, rinnande ögon är ett stort problem för oss.Inte kul att få sminket i hela ansiktet när man hela tiden måste gå runt och torka sig.

 7. Betraktaren X

  Svar till Marianne Hägglund (2013-04-15 19:28)
  Bra att du går in och rättar. ”Lite äldre” innebär ju också troligen mer rutin när det gäller applicerandet och risken för fadäser är mindre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.