”Dead sexy” med skägg

Även om D förnekar eventuellt samband så började hans skäggodling misstänkt nära inpå att man kunde läsa i pressen att män med skägg ofta har högre lön än de utan skägg. Mitt eget odlande skedde av ett infall, eller var det en del i 40-årskrisen ändå?

Hursomhelst så har det nu visat sig att det finns många fördelar med skägg, kolla in http://worldobserveronline.com/2013/02/26/beards-keep-you-young-healthy-handsome-says-science/

Där kan man bland annat läsa " While both dead sexy and totally awesome, beards are also a boon to your overall health. "

Dead sexy and totally awesome, jo, jag tackar jag, här ska inte rakas än på ett tag!

Vidare står det om fördelar med att skägget tar upp UV-strålning så att inte huden åldras lika snabbt, man undviker inåtväxande hårstrån pga rakning mm. Man måste dock vara noga med att sköta skägget. De rekommenderar "beard oil", attans, nåt sånt har jag inte.

Etiketter: , , , , , ,

10 kommentarer

 1. Marianne Hägglund

  Ja, ni karlar har det bra ni.När ni börjar bli flintis, är det bara att raka skallen(snyggt tycker jag). När dubbelhakan börjar synas är det bara att anlägga ett redigt skägg, så syns den mindre.
  ORÄTTVIST ÄR VAD DET ÄR..Hur snyggt skulle det va för mig med skägg t.e.x.???

 2. Betraktaren X

  Svar till Marianne Hägglund (2013-04-28 09:27)
  Undvik skäggg!
  Men det finns ju ett brett utbud av åldersdöljande produkter för kvinnor. Smink av allehanda sorter, push-upp både här och där osv. Om man vill undvika det så kommer man långt på en klar och intensiv blick också.

 3. Betraktaren X

  Svar till Marianne Hägglund (2013-04-28 10:02)
  Jag tror att det räcker med ordentligt med sömn och nyfikenhet på människor man möter. Då får man den där blicken!

 4. Betraktaren X

  Svar till Marianne Hägglund (2013-04-28 10:12)
  Varsågod, tveka aldrig att fråga mig om sånt där! 🙂 Inte lätt att veta vilka som är KARLAR respektive POJKAR på förhand iofs.

 5. anna

  Olja i skägget?!? Verkar ju som en hel vetenskap att odla skägg… Trodde att det innebar att man bara slutar raka sig .. Ja och kanske ansa det nångång då å då..
  Men frågan är då har skägget resulterat i högre lön, för nån av er?

 6. anna

  Man börjar ju ana att det krävs tid, tålamod och kreativitet att ha skägg och det är ju inget man ska ta enkelt på… Så helt klart att det borde få synas även på lönen!! … eller så inte 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.