Mördade ministrar

Helt slumpmässigt har jag vid två Stockholmsresor den senaste tiden råkat gå förbi Olof Palmes och Anna Lindhs gravar. De ligger på två olika kyrkogårdar i Stockholm. Att se gravarna har öppnat upp minnen från morden. Jag antar att i stort sett som var i tonåren och äldre när Palme mördades har tydliga minnen från när de fick veta att han mördats. När Lindh mördades var jag vuxen och kommer ihåg många saker, men en sak som etsade sig fast var när Göran Persson, vår egna riksbuffel, på presskonferensen morgonen efter hon dött inte kunde hålla tårarna borta när han berättade det. Själva mordet rörde förstås upp känslor hos mig, men även att se andra ledsna gör en själv ledsen.

Lindh ligger på Katarina kyrkogård (i närheten av Linhs grav låg även Cornelis Wreeswijk, Putte Wickman m.fl) och Palme på Adolf Fredriks kyrkogård. Mycket fina kyrkor på båda ställena för övrigt. Väl värda ett besök.

Såhär ser gravarna ut för de som undrar.

 

Etiketter: , , , , , , , ,

En kommentar

  1. peter

    Tjusigt. På bilden med Annas minnesmärke fick du med minneslunden där morsan vart bokförd i snart 21 år. Gäder mig att det ser grönt o snyggt ut

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.