Tallbergsbroarna

Dagens utflykt med kidsen gick till Tallbergsbroarna. Eftersom jag saknar lokalsinne så började morgonen, förutom matsäcksfixande, med intensivt studerande av kartor. För vägbeskrivningen ”Ta nya Skravelsjövägen ut ur Umeå” sa mig exakt ingenting. Vi hittade i alla fall dit utan felkörning. Och vilken utflykt det blev! Matsäck, fika, och framförallt en härlig miljö! Djupt ner i älvdal och högt uppe vid brofästena. Branta trappor, stensamlande och promenad ut på två av broarna (den bro som tågen går på nuförtiden kändes inte aktuell att gå ut på…). Barnen tyckte att det var kul trots att de inte fick gå ut på broarna. Den gamla järnvägsbron får man inte gå ut på. Den är stängd, men… Och den äldsta bron, som numera är bilbro är inte så bred, så där vill man inte stå med barn när det kommer en bil. Några bilder kan jag bjuda på. Och missa inte Gevaliareklamen som spelades in där (klippet ligger nedanför mina bilder).

Bilbron fotograferad från gamla järnvägsbron. (Ja, ja, den som numera är bilbro var den första järnvägsbron, men ni fattar.)

2013-06-26 12.17.13

 

Uppe på gamla järnvägsbron:

2013-06-26 12.17.22

Avspärrningen av gamla järnvägsbron. Ser ut som en rätt stor lucka under dörren…

2013-06-26 12.19.31

Gamla järnvägsbron fotograferad nerifrån dalen:

2013-06-26 12.23.57

Gamla järnvägsbron fotograferad från bilbron:

2013-06-26 13.15.40

Bilbron sedd från dalen:

2013-06-26 13.42.24

Etiketter: , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Marianne Hägglund

  Tror du skulle behöva inhandla en Gps.Dom är bra att ha, när man har dåligt lokalsinne har jag hört.

  • Betraktaren X (inläggsförfattare)

   Ja, jag har ju en smartphone, men ska jag kolla på den medan jag kör slutar det väl i diket. Vet inte om det finns nån funktion som pratar och berättar vägen på den som på en vanlig bil-GPS.

 2. Anna Holgersson

  Nu är jag lite förvirrad… Trodde detta var ”Sminkbloggen” men har nog kommit till ”Turistattraktioner”! Hmmm tack för dom här tipsen i allafall även om dom inte var vad jag hoppats på!
  Sökte fakta och synpunkter om läppstift som sägs förstora läpparna //a

  • Betraktaren X (inläggsförfattare)

   Hehe, ja jag ägnar mig åt ett litet stickspår kan man säga. Men det kommer fler sminktips på bloggen så småningom!

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Finns eller åtminstone så fanns det, en rätt hyfsad grillstuga däruppe också, där har man suttit ett par gånger och njutit av utsikten. Och ja, dina bilder är ju den storleken jag skulle vilja få till, hm…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.