Vuxenlakrits?

Man brukar ju benämna vissa saker med ett ”vuxen” framför. Vem har inte använt ordet ”vuxendricka”, eller varför inte ”vuxenkramas” till exempel. Det blir ju allt som oftast rena påhitteord, men idag stötte jag på ordet vuxenlakrits i tryckt form. Ibland när vi behöver tänka och jobba lite extra kreativt med något klurigt problem på jobbet behöver vi vad vi kallar ”tänkarlakrits”. Idag var en sån dag och jag gick och köpte en påse Piratos från Haribo. Min observante kollega säger när hon tagit en.

”Ah, du köpte vuxenlakrits, vilken tur att det inte var barnlakrits.”

Jag tittade på henne med förvåning i blicken, och hon pekade då på det finstila på påsen…

2013-09-18 13.42.52 2013-09-18 13.43.01

 

 

Visserligen stod ju det där på utrikiska, men vi tror ändå att det är en uppmaning att påsen enbart riktar sig till vuxna. Man undrar ju varför.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Anna H

    Som Piratos-beroende tror jag det kanske handlar om att saltlakrits höjer blodtrycket… Men jag spekulerar bara! Men VUXENKRAMAS?!? Det var nog det mest kräkframkallande ord jag hört på länge 🙂 //a

  2. Betraktaren X (inläggsförfattare)

    En av mina närstående brukar prata om den där blodtryckshöjningen. Han får det att låta som att man kan trilla av pinn närsomhelst bara man käkar lite lakrits 🙂

    Kräkframkallande ord. Haha! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.