Nyord: Völ

Så dags för ytterligare ett nyord: Völ.

Völ är något av en ny drinktrend. Grundkonceptet är att det är en blandning av öl och vin. Populära kombinationer är vitt vin och Staropramen eller rött vin och ESB. Själv tyckte jag att det smakade apa, men eftersom jag är något av en late adopter i allmänhet så slutar det säker med att jag kommer att gilla völ också.

Jag hade nöjet att prata med han som utvecklat koncepet till fulländning och frågade hur han kom på denna idé och jag fick svaret: ”Det bästa av två världar” innan han vände sig bort och gav de völdrickande kvinnorna på tillställningen sin fulla uppmärksamhet.

Ett varningens ord dock: Jag vet från en säker källa att för mycket völ leder till en jobbig dagen-efter-upplevelse, så kallad bakfylla. Völ ska drickas med måtta mina vänner!

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. anna

    Att allt luktade völ igår kan kännas rätt ok med tanke på … men när man tycker att mjölet luktar misstänksamt likt völ även på söndagen så kan jag lugnt säga att mer völ blir det inte för mig…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.