Folkets bio på Haga

Så har jag just gjort en sådan där ”Jag har aldrig”-grej igen. Jag har varit på Folkets bio på Haga. Att jag inte sett någon film där tidigare får närmast betecknas som en skandal eftersom jag faktiskt bott på Haga i ett antal år, men först idag var det alltså dags. Finsk film dagen till ära i deras serie ”Ny finsk film”. Jag får väl erkänna att jag var en aning skeptisk då vi åkte dit… Väl framme möttes vi av den nedgångna exteriören på den 40 (!!!) år gamla biografen. Salongen var däremot fräsch med sköna stolar som definitivt inte var 40 år gamla. Vi var kanske 15 personer i salongen när det drog igång med en kort presentation av filmen av han som jobbade där. Pluspoäng för det, då kände man sig extra välkommen. Filmen som hette Snart 18 handlade om några 17-åriga killar och deras liv. Alkohol, familjeproblem, frånvarande fäder, gräs, övningskörning osv. Tonårsfilm när de är som bäst alltså! Det må ha varit mitt första besök på Folkets bio, men inte det sista.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.