Skolresultaten och våra politiska bloggare

Så kom då senaste PISA-rapporten där det visar sig att Sverige halkar efter ordentligt när det gäller resultaten i skolan. På politiskt toppnivå skyller nuvarande regering på sossarna som var vid makten när resultaten började sjunka. Oppositionen framhäver att borgarna haft 7 år på sig att vända trenden. Det är ju rätt väntat, politiker är ju inte direkt den kategori människor man tänker på när det gäller självrannsakan.

En intressant spaning på bloggnivå här bland vk-bloggarna är att borgarbloggarna idag bloggar om lite av varje, men INTE PISA-rapporten (förutom Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)) medan många från oppositionen gör det. Tiga ihjäl problemet? Kanske det. Ärligt talat så är det väl inte någon fråga som löses på lokal nivå och man slås ju att just skolan är i princip alla självutnämnda experter på. Kanske för att vi alla har gått i den, och då är det lätt att ha åsikter. Mitt experttips är att titta ut över världen, vad gör andra som är bättre än vad vi gör?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.