Midsommarafton

Sitter på en balkong i Bollnäs på midsommarafton och funderar vad man ska hitta på en dag som denna. Runt Bollnäs händer saker överallt. Ska man åka till Rättvik där mycket folk med samma intressen som jag samlas? Kanske Orsa där det pågår raggarrally för fullt med folkfest på kvällen? Solen skiner ju här på balkongen så man kanske lika gärna ska ta en lugn midsommarhelg och kolla tv tablån. Fast å andra sidan var det flera år sen jag var barnfri en midsommar och när man blir det nästa gång vet man aldrig. Bright river Cruisers i Bollnäs och deras medlemmar har inget spec planerat i deras egen regi denna midsommarafton men däremot midsommardagen väntar grillning hemma hos deras Preident i klubben, Per Hed. Bright River Cruisers är också en familjeklubb fylld av roliga aktiviteter som också i likhet med min egen klubb sätter barnen och bilen i fokus. Ett underbart gäng med runt 70 medlemmar.

Efter flera tel, samtal får jag höra att himlen är öppen över allt runt dalarna varför jag sent om sider beslutar mig för en tripp till Gävle och Eight Ball Cruisers istället. Några av medlemmarna där har vid en vackert belägen å ute i Kungsgården dukat långbord med grillade spett och massa annat gott. Valet blir nu enkelt då solen skiner där fortfarande och det fortfarande är myggfritt. Lastar klubbens Dodge Van som jag valt att åka i då jag även på min midsommarresa ska ha med olika biltillbehör hem från Hälsingland. Några av medlemmarna från Bollnäsklubben hakar glatt på och stämningen är på topp i den gamla Dodgen.

Tio mil vad är det för en norrlänning. Hemma hos Pingo och Ingela i Eight Ball väntar grillat och hög midsommarstämning. Rundvandring i deras garage, nyinköpta bilar och rostigt krom får avrunda midsommarafton detta år. Mätt och belåten framåt småtimmarna vänder färden tillbaka till Bollnäs där man måste försöka vila ut innan den stora finalen på midsommardagen. Hep Stars med Svenne & Lotta på Citykrogen i Bollnäs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.