Möte med vägverket

Diskussionerna fortsätter kring veteranfordonens besiktningstider, reg skyltar mm.
ACCS har vart på möte med vägverket. Att lägga 30 årsgränsen på bilar från 78-79 och äldre kan vara en lösning för att undvika att skattebefrielsen mm blir utnyttjad. Sätts inte ett stopp år kommer att antagligen innebära att de flesta åker gamla mer miljöbovar på vägarna och att det slutar med att hota hela tanken med 30-års regeln som gäller idag. Besiktning vart fjärde år diskuterades på bilar från 59e och äldre. För motorcyklar skulle det innebära från 69e och äldre.

Diskussionerna kring reg skyltar för våra veteranfordon ledde till att ACCS köpte MHRF,s argument om att inte "märka" våra fordon. Se hur det gick i Tyskland t.ex. Äldre bilar förbjuds av miljöskäl att köra in i stadskärnan? Svensk byråkrati kan vara elak och helt plötsligt får vi inte cruisa mer i städerna även här i Sverige. Det kan vi aldrig acceptera ju!!!
Men i grunden anser vi dock att det skulle kunna finnas flera olika designade reg skyltar i Sverige att välja mellan. Se bara i Florida som har över 100 olika utföranden och det fungerar utmärkt fast dom har tre ggr mer invånare än vi i Sverige?

Förslagen är skickade till Näringsdepartementet och det kommer säkert att ta en längre tid innan det blir några ändringar.

Vill du läsa mera om detta, eller hjälpa till att göra motorhobbyn enklare för oss svenskar? Varför inte ansluta dig i vår klubb ACCS Big Family Cruisers Umeå och delta i vårt arbete att förbättra vår motorhobby. Oss hittar du på www.raggarna.se Mer om diskussionerna och förslaget hittar du i AMERICAN CAR MAGAZINE som är vår egen klubbtidning. www.americar.org

Raggen går vidare trots snöfallet? //Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.