Ny klubb bil igen

TruckdrivernNu har den äntligen hittat hem.

Nu var det dags igen.

Min klubbkamrat och bäste vän Hasse Sjöberg, Ombud för Big Family Cruisers Sweden i Övik/Ångermanland har än en gång tillfört klubben med en ny…host..jaja, ny och ny.. men en riktigt vacker klenod och roligt objekt iaf.

Hudson Terraplane Modell 81, 1938
En 4a dörrars med bakdörrarna av ’flickfångarmodell’

Historien kring den här Hudsonen är ganska trevlig, speciellt då den inte är efterimporterad utan faktiskt kom till Sverige då den var ny 1938.

Gotland så ska den här bilen ha kommit till Gotland tillsammans med en systerbil för att användas som Taxi i Hemse. Redan 1939 så ska bilarna ha köpts av ett annat Taxiåkeri och tjänstgjorde sedan i Tingstäde.

Från 1946 då den bytte ägare fram till början av -60talet, kom den att användas som familjebil. Efter detta ställdes den bort fram till -70talet då den registrerades med nya skyltar.

Början av -70 talet hittas den av en spekulant och flyttas till Stockholm där en renovering påbörjas. Den renoveringen stannar av lika snabbt som den påbörjas och bilen faller i glömska på en loge.

I slutet på -90talet byter den ägare igen och så även loge. Den har nu stått där och väntat på Hasses omsorg. De bilar Hasse satt händerna på brukar visa sig på gatorna, om än detta objekt kräver några timmars arbete lär det inte dröja förrän vår klubb får njuta av sidventlssexan muller och rök och med bakdörrarnas hjälp försöka få lite kvinnofångst.

Önskar Hasse & Ann lycka till med objektet!
Vi väntar med spänning att få se den, helst på bilutställningen i Maj;-) Mer info om den på www.raggarna.se

Cruis on vänner…. //Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.