Nytt i klubben igen

WEBCadillac Seville STS 1993
Lite nyare än vanligt men ändå Entusiast i mitt tycke.

Ja då var det tillökning i klubben igen. Denna gång vart det en Cadillac Seville. Visserligen inte en gammal veteran, men entusiastbil i särklass enligt mitt tycke iaf.

Cadillac Seville är en bilmodell tillverkad av Cadillac. Namnet användes första gången 1956. Cadillac hade börjat tillverka lyxmodellen Eldorado redan 1953. Denna kunde endast köpas som cabriolet, men eftersom efterfrågan på täckta vagnar var stor, tog Cadillac fram en tvådörrars hardtop coupé. För att skilja på modellerna, beslöts att cabriolet modellen skulle benämnas Eldorado Biarritz och den täckta Eldorado Seville. Modellnamnet Seville levde sedan kvar. Klubbens nya bil Är en Seville STS av årsmodell -93.

Den här bilen är utrustad med en North Star motor, även kallad Cadillacs ’hot rod-motor’. North Star-motorn fanns med från -93 men är fortfarande still going mycket strong, 305 friska hästar närmare bestämt. Seville STS har för all del riktigt hyggliga vägegenskaper och att de drivande framhjulen kan hantera all denna kraft är inte illa, men någon BMW-slaktare är den inte – och knappast heller avsedd som. Och för att vara en lyxbil är den otroligt prisvärd. Man får mycket för slanten.

Den här får nog rulla mest ändå som vinterbil Man må ju åka gott på vintern å.
Cruis on vänner.

//Big Papa

En kommentar

  1. Jonna

    Ska se till att min bil e ”trasig” så jag måste låna din.. bara så du är beredd. Den va urhärlig å sitta i så jag måste ju pröva hur den är att köra oxå;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.