UPAB igen, parkeringsplatsernas serviceföretag.

NätbildHittade den här bilden på nätet i en artikel som handlade om en P-vakt som va tvungen att bötfälla Polisen då dom felparkerade under en jakt på rånare. P-vakterna tar sitt Sevice yrke på allvar iaf.

Nu fick den nitiske P-Lisan sin hämnd för det jag skrev tidigare I år om honom. Denna gång medger jag att jag gjorde fel, men?

Skulle lämna av min son på Busstationen I Umeå. Kl va 15,55 när jag stannade utanför och bussen gick 16,00. Lätt stressad av tiden och det faktum att alla parkeringar inkl lastzon va fyllda till bredden. Två platser framför entrén va lediga där det rådde "På & Avstigning".

Jag frågade sonen om han klarade sig själv, men 11år gammal ville han att jag skulle följa innanför dörren och titta vilken avg, dörr han skulle gå till. Visst, klart man gör det då han kände sig lite osäker. Hoppade snabbt ut ur bilen, skyndade på honom då bussen snart skulle gå.

Det är nu han dyker upp igen. Min gamle vän herr P-Lisa, ni minns han med en trolig uppväxt av trasiga leksaker och troligen en ilsk hustru där hemma. Han såg nog detta från baksidan av någon bil. Jag rusadesnabbt innanför dörrarna på Umeå Buss station fram till avg tavlan och kramade min son och pekade vart bussen står.

Ca en minut senare hittar jag min gamle vän fullt skrivande en bot, samtidigt som han springer runt bilen, på andra sidan mot för där jag är. Han blir då stoppad av en tant som parkerat framför mig som tilltalar honom något om att "är detta nödvändigt, han släppte bara av ett barn" "nu överdriver du väl" Damen va helt klart på min sida.

Min nitiske och likbleka P-Lisa ville inte ens svara damen som nu skakade på huvudet och tittade irriterat på honom. Jag kunde se på damens isande blick att hon likt jag ansåg att denne p-vakt nog borde ta semester, eller så hade han nu fått möjlighet till den hämnd som han kanske drömt om sen vårt senaste möte. Man kan bara gissa.

Han gick sen några meter framför min bil och skrev klart och sen snabbt fram och stack in den genom min öppna dörr. Jag sa vänligt att jag släppte bara av sonen ju. Likblek travade han likt en norrländsk älg med gevärspipa siktad mot sitt bakparti snabbt tempo bort från platsen där jag stod.

Visst brusade jag lite inombords nu, trots att jag redan visste mitt brott, men kände ändå att jag nog ville veta mera om mitt brottet som han var nödgad att fälla mig för, bara pga någon minuts vistelse 10 meter från bilen. Jag körde nu runt min till min käre vän, vevade ner rutan och frågade vänligt om han kunde svara på en fråga. Frågade vänligt igen, inget svar. Testade en gång till genom att höja rösten lite barksare, KAN JAG FÅ FRÅGA EN SAK ANG BOTEN???

Mycket blek, likt ett barn med 42 graders feber och darrig blick tittade han på mig? Svagt ja hördes från honom. Jag började med att artigt säga -Jag ville bara få hjälp att veta vad som gäller där du fällde mig?

Får man inte ens kliva ur och lämna väskan eller rent av ens lämna förarplatsen vid "Av & påstigning? Det va bara det jag undrar, sa jag vänligt. Nej svarade han faktiskt vänligt, men stackarn va blek han va,tyckte synd om den lille mannen faktiskt, då han föklarade att om jag skulle lämna sonen med en väska blir det på en lastzonen en meter längre fram som va fullsatt.

Ja ja, tur att man kan le åt saker I livet och minnas dom med ett skratt. Visst gjorde jag fel, men så allvarligt att man inte kunde varna mig då han stod där vid min ankomst uppenbarligen. Vidare har han skrivit 16,01 som bötestid trots att kl inte bivit 16 riktigt ännu, och att jag också stått där 2 minuter? Vidare står att jag överträtt enl. Punkt 01. Hmm, 01? Där står "på allmän plats inom tätbebyggt område som är terräng"????

Ja, ja, kan inte va lätt att ha koll på tiden och punkter med svetten rinnande ner över ögonen och ivern att fä bötfälla mig. Skriva fel eller otydligt ska väl inte behöva ses som ett brott, alla kan slarva till det ibland. Han är förlåten för det och jag ändå lika skyldig.

Men nu låter vi den nitiske p-vakten komma hem till frun och berätta om hans fantastiska dag där han fick hämnas på mig, eller som han säkert ser det, uppträtt serviceinriktat och bevakat och gett umeborna en tryggare parkeringsplats. Skillnaden denna gång mot förra är att jag medger, trots min ironiska historia mitt fel, och att det helt klart va värt dessa 700kr att se min son tryggt gå till bussen.

Avslutar denna dag med ett leende vid datan och önskar er alla en god natt.
//BP

Ps. Va på Nolialoppis härom helgen. Gissa vad? Nu har dom satt upp P förbudslappar på motorvärmarplatserna där min vän bötfällde mig förra gången. Undrar varför;-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.